Pestostengels

pestostengels, Pestostengels, Smultalk
pestostengels, Pestostengels, Smultalk

Pestostengels, een heerlijke snack voor bij de borrel. Het heeft maar 4 ingrediënten en is ook zo gemaakt. Dit soort snacks doen het altijd goed op een feestje of een verjaardag.

Bladerdeeg, een lekker product om mee te werken. Je kunt er heel veel verschillende lekkere hapjes mee maken. Wil je nog meer ideeën voor snacks met bladerdeeg? Hieronder vind je er een aantal.

Ingrediënten Pestostengels

voor 25 stuks

  • 10 plakjes bladerdeeg (een rol vers bladerdeeg kan ook)
  • 200 gram groene pesto
  • geraspte (parmezaanse) kaas, ca. 100 gram
  • geklutst eitje

Werkwijze

  • Laat 10 plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Smeer elk plakje in met een laagje pesto.
  • Strooi over 5 plakjes geraspte kaas (het liefst een pittige kaas).
  • Leg vervolgens hierover een met pesto ingesmeerd plakje bladerdeeg, met de pestokant naar beneden.
  • Snijd dan met een pizzaroller of scherp mes elk plakje in 5 stroken van 2 cm breed.
  • Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Pak een strookje dubbel bladerdeeg aan de uiteinden vast en draai in tegengestelde richting, zodat er een twist ontstaat. Je kunt ze ook nog voorzichtig een beetje uittrekken, dan worden ze wat langer.
  • Leg de stengel op het bakpapier en draai vervolgens alle strookjes tot een twist.
  • Daarna smeer je alle stengels in met het geklutst eitje. Daarna kan je ze eventueel nog bestrooien met een beetje geraspte kaas.
  • Zet de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze gaar en goudbruin in ca. 15-20 minuten.

Tips

  • Je kunt ze al van tevoren maken, smeer ze dan op het laatste moment in met ei en dan de oven in.
  • Je kunt ze ook al meteen afbakken en later, wanneer je ze wilt serveren, even opwarmen in de oven (180°C) in ca. 8 minuten.
pestostengels, Pestostengels, Smultalk

2 gedachten over “Pestostengels”

Plaats een reactie