
Kleine worstenbroodjes. Wie vindt dat nou niet lekker? De kleinkinderen zijn er gek op, maar de volwassenen ook hoor. Vergis je niet! Voor je het weet, zijn ze op.
Ik heb vier verschillende varianten gemaakt. 1) met Italiaanse kruiden 2) met geraspte kaas 3) met Aromat en 4) met mosterd en sesamzaadjes. Uit één plakje bladerdeeg haal je 4 worstenbroodjes.
Ingrediënten Kleine worstenbroodjes
- blik cocktailworstjes (28 stuks zaten erin)
- 7 plakjes bladerdeeg
- Italiaanse kruiden
- geraspte kaas
- Aromat
- mosterd
- sesamzaadjes (maanzaadjes kan ook, of een combi van beide)
- geklutst eitje
Werkwijze
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.
- Haal de cocktailworstjes uit het blik en dep ze droog met keukenpapier.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Haal de velletjes papier onder de plakjes bladerdeeg weg.
- Snijd de plakjes in vieren in de vorm van een +. Dit gaat het snelst met een pizzasnijder, maar met een scherp mes kan natuurlijk ook.
- Leg dan op elk stukje bladerdeeg een worstje. Voor de variatie met mosterd en sesamzaadjes eerst de vierkantjes bladerdeeg insmeren met mosterd. Dit gaat het makkelijkst met een theelepel. Probeer de randen vrij te laten.
- Vouw vervolgens het bladerdeeg dubbel en druk de drie randen dicht met een vork.
- Leg de worstenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Smeer daarna met een kwastje de worstenbroodjes in met het geklutst eitje.
- Strooi er vervolgens wat Italiaanse kruiden of geraspte kaas of Aromat en bij de worstenbroodjes waar de mosterd inzit, de sesamzaadjes over heen.
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de worstenbroodjes ca. 12 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
Tips
- In plaats van met mosterd zou je het bladerdeeg ook met curry kunnen insmeren.
- Je kunt deze worstenbroodjes ruim van te voren maken en alvast afbakken. Voor het serveren kun je ze nog even opwarmen, 5 minuten op 200°C.

Lekker hoor
Echt wel. 🙂