
Heerlijk zo’n kaasbroodje. Daar kan ik echt van genieten, want ik ben gek op kaas. Elke dag eet ik kaas. Kaas op brood, blokjes kaas en natuurlijk kaasbroodjes.
Sommigen geven de voorkeur aan saucijzenbroodjes, maar deze kaasbroodjes zijn ook niet te versmaden. Het is een makkelijk recept en eigenlijk zijn ze zo klaar. Ik hou van pittige kaas, extra belegen, maar natuurlijk kan je ook jonge kaas gebruiken, net wat jij lekker vindt. Elk soort kaas, jong of oud, kun je hiervoor gebruiken. Alleen bij belegen kaas duurt het wat langer voordat het smelt.
Ingrediënten Kaasbroodjes
voor 8 stuks
- 8 plakjes bladerdeeg
- 8 repen kaas van 1 x 1 x 8 cm
- geraspte kaas
- mosterd
- peper en zout
- geklutst eitje (of wat melk)
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Laat de plakjes bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien.
- Smeer alle plakjes in met een dun laagje mosterd.
- Leg in het midden van de linkerkant de reep kaas.
- Strooi er vervolgens wat peper en zout overheen.
- Aan de rechterkant geef je met een scherp mesje 5 of 6 overdwarse sneetjes.
- Vouw dan de rechterkant over de kaas naar links.
- Druk daarna met een vork de randen goed dicht.
- Smeer de kaasbroodjes in met geklutst ei (of wat melk).
- Strooi er dan wat geraspte kaas over heen.
- Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif hem in het midden van de oven.
- Bak de kaasbroodjes in ongeveer 20 minuten gaar tot ze mooi goudbruin zijn.
Tips
- Je kunt ook wat Italiaanse kruiden over de kaasbroodjes strooien, samen met de geraspte kaas.
- Voor een wat pittiger variant, kun je samen met de peper en zout, ook wat chilipoeder erover strooien.
- Deze broodjes kan je goed invriezen. Verpak ze luchtdicht, dan kan je ze ongeveer 2 maanden bewaren. Na ontdooien kun je de broodjes opwarmen in een voorverwarmde oven van 200°C in ongeveer 5 minuten.
- Je kunt ook variëren met wat ham erbij, zie het artikel ham-kaasbroodjes. Of met chocola: chocoladebroodjes.


Ze waren heerlijk
Dank je wel voor de leuke reactie, Monique.
Graag gedaan