Bladerdeeg met spinazie en champignons

bladerdeeg met spinazie en champignons, Bladerdeeg met spinazie en champignons, Smultalk
bladerdeeg met spinazie en champignons, Bladerdeeg met spinazie en champignons, Smultalk

Ook een heel lekker hapje is dit bladerdeeg met spinazie en champignons. Op smaak gebracht met wat boursin.

Het is een heerlijk borrelhapje, maar je zou het bijvoorbeeld ook kunnen serveren als een klein voorgerechtje bij een diner. Dan zou je nog een uitje kunnen toevoegen en samen bakken met de champignons.

Ingrediënten Bladerdeeg met spinazie en champignons

voor 5 stuks

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 75 gram spinazie
  • 150 gram boursin
  • 100 gram champignons
  • handje geraspte kaas
  • klein uitje fijngesneden (optioneel)
  • peper en zout
  • lepel olijfolie
  • geklutst eitje of wat melk

Werkwijze

  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. Haal daarna het papiertje eraf.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de spinazie in de pan met een klein beetje olie en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de spinazie in een vergiet en laat goed uitlekken. Druk daarna zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.
  • Snijd de spinazie klein en meng met de boursin.
  • Bak vervolgens de champignons in de koekenpan met een klein beetje olie en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg op de plakjes bladerdeeg in het midden een eetlepel spinazie/boursinmengsel.
  • Verdeel een deel van de champignons erover en vouw alle hoekjes naar binnen, met een beetje speling tussen de randen, zodat je nog een beetje kunt zien wat er in zit. Druk in het midden een beetje aan.
  • Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk ze met het geklutst eitje of wat melk en strooi er dan wat geraspte kaas overheen.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de pakketjes gaar en goudbruin in ca. 22 minuten. De baktijd kan per oven verschillen.

Tips

  • Ik zou deze pakketjes maar kort van te voren maken, in verband met het vocht van de spinazie en de champignons.
  • Je zou er ook nog een uitje aan kunnen toevoegen.
bladerdeeg met spinazie en champignons, Bladerdeeg met spinazie en champignons, Smultalk

2 gedachten over “Bladerdeeg met spinazie en champignons”

Plaats een reactie