
Wie lust ze niet, saucijzenbroodjes? Bij de warme bakker zijn ze o zo lekker. Maar wist je dat je ze ook heel makkelijk zelf kunt maken?
Dat is helemaal niet moeilijk. Even het gehakt met de ingrediënten kneden, worstjes maken, inpakken in het bladerdeeg en schuif de bakplaat maar in de oven. Een kind kan de was doen. En weet je hoe lekker zelfgemaakte saucijzenbroodjes zijn? Als je ze eenmaal zelf hebt gemaakt, dan wil je niet anders meer.
Ingrediënten Saucijzenbroodjes
voor 16 stuks
- 16 plakjes bladerdeeg
- 500 gram (mager) rundergehakt
- ½ ei
- 1 teentje knoflook
- half uitje, fijn gesneden
- 1 eetlepel ketchup
- 3 eetlepels ketjap manis
- ½ eetlepel worcestershiresaus
- ½ theelepel nootmuskaat
- 1 eetlepel mosterd
- 30 gram paneermeel
- scheutje tabasco
- ½ theelepel komijn
- peper en zout
- ½ ei (voor het insmeren van het bladerdeeg)
Benodigdheden
- bakplaat
- bakpapier
Werkwijze
- Meng alle ingrediënten met elkaar. Kijk even uit met het paneermeel, voeg zoveel toe dat het niet te nat is en niet te plakkerig.
- Rol dan voor elk plakje bladerdeeg een worstje van het gehakt.
- Leg het worstje links van het midden op het bladerdeeg.
- Sla de rechterkant van het bladerdeeg over het worstje.
- Vervolgens de lange kant van het bladerdeeg met een vork dicht drukken. De korte zijkanten laat je open.
- De saucijzenbroodjes daarna insmeren met een kwastje met het halve losgeklopte ei (niet teveel, het loopt anders naar de onderkant en dat verbrandt).
- Leg ze op de bakplaat op een stuk bakpapier. Leg ze niet te dicht tegen elkaar aan, omdat het bladerdeeg niet gaar wordt, als ze tegen elkaar aanliggen. Ik legde acht broodjes op de bakplaat.
- Schuif de bakplaat in de oven, ongeveer 25 minuten op 180°C.
- Haal ze uit de oven en laat de saucijzenbroodjes op een rooster afkoelen.
Tips
- Terwijl de eerste acht saucijzenbroodjes in de oven liggen, kun je verder met de andere acht.
- Je kunt de saucijzenbroodjes invriezen of in de koelkast bewaren. Warm de (ontdooide) saucijzenbroodjes op in een voorverwarmde oven van 220°C voor 5 minuten.
