Pindasoep

pindasoep, Pindasoep, Smultalk
pindasoep, Pindasoep, Smultalk

Deze heerlijke pindasoep staat heel erg snel op tafel. Het duurt ongeveer een kwartiertje. En dan … smullen maar!

Het is wel een pittige soep. Als je niet van pittig houdt, dan kun je de sambal verminderen. Dan doe je geen twee eetlepels sambal, maar één lepel.

Andere lekkere soepen zijn bijvoorbeeld: Chinese tomatensoep, klassieke tomatensoep, groentesoep, erwtensoep en de koolrabi-kerriesoep.

Ingrediënten Pindasoep

voor 3 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember (of een eetlepel gembersiroop)
  • 2 eetlepels sambal
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 8 eetlepels pindakaas (zonder stukjes)
  • 200 gram kipfilet
  • klein bakje taugé
  • stukje komkommer
  • 2 eetlepels pinda’s
  • 750 ml water
  • 1 eetlepel zonnebloemolie of olijfolie
  • peper en zout

Benodigdheden

  • staafmixer

Werkwijze

  • Snipper de ui en snijd de knoflookteentjes en de gember heel fijn. (Je kunt de knoflook en de gember ook uitpersen.)
  • Snijd dan de kipfilet in hele kleine blokjes en bestrooi met peper en zout.
  • Verhit de olie in een soeppan.
  • Bak hierin de blokjes kipfilet rondom bruin en gaar. Schep de kipblokjes uit de pan.
  • Fruit vervolgens in dezelfde pan de ui, de knoflook en de gember ongeveer 3 minuten. Voeg ook de sambal toe en bak even mee.
  • Voeg nu het water en het bouillonblokje toe.
  • Roer alles glad met de staafmixer.
  • Doe de pindakaas en de ketjap erbij en breng op smaak met peper en zout. Gebruik je gembersiroop, dan voeg je deze nu toe. Blijf roeren tot de pindakaas is gesmolten.
  • Doe de kipblokjes erbij en laat de soep dan nog 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Snijd ondertussen de komkommer in hele fijne reepjes en hak de pinda’s klein.
  • Doe de taugé in een vergiet en giet kokend heet water over de taugé. Laat uitlekken.
  • Doe de taugé in de soep, maar hou wat achter ter garnering.
  • Serveer de pindasoep met de komkommerreepjes, de taugé en de stukjes pinda.
  • Eet smakelijk!

Tip

  • Je kunt bij deze soep heel goed kroepoek serveren.
pindasoep, Pindasoep, Smultalk

2 gedachten over “Pindasoep”

Plaats een reactie