
Vandaag staat er een klassieke tomatensoep op het menu. Er zijn natuurlijk vele soorten tomatensoep, bijvoorbeeld Italiaanse tomatensoep, Chinese tomatensoep, tomaten-groentesoep, tomaten-crèmesoep. Oh, en niet te vergeten de tomatensoep met balletjes. De Chinese tomatensoep is al op deze website te vinden.
Deze klassieke tomatensoep is lekker, snel en makkelijk. Ideaal als je niet zoveel tijd hebt. Een lekker broodje of een stokbroodje erbij en je hebt een maaltijd. Wat gehaktballetjes erbij en je hebt soep met ballen. Of is het misschien een soepje voor tussendoor, als je trekt krijgt? Het maakt mij niet uit wanneer je deze soep eet. 😉
Andere lekkere soepen zijn bijvoorbeeld de pindasoep, erwtensoep, groentesoep en de koolrabi-kerriesoep.
Ingrediënten Klassieke tomatensoep
voor 4 personen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 750 gram romatomaten of pomodori
- 1 winterpeen
- 2 theelepels paprikapoeder
- blikje tomatenpuree
- paar blaadjes basilicum
- 2 groentebouillonblokjes
- 750 ml water
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Benodigdheden
- staafmixer
- soeppan
Werkwijze
- Snij de ui en de knoflook klein.
- Maak de tomaten en de wortel schoon en snij de tomaten in achten en de wortel in kleine stukjes.
- Snij de basilicumblaadjes klein (houd er een paar achter voor garnering).
- Verhit de olijfolie in de soeppan.
- Fruit hierin de ui en de knoflook ongeveer 3 minuten.
- Voeg daarna de wortel en de stukken tomaat toe. Bak ze 5 minuten mee.
- Doe de basilicum erbij.
- Voeg dan de tomatenpuree en de paprikapoeder toe en roer even goed door.
- Vervolgens doe je het water en de bouillonblokjes erbij en breng het geheel aan de kook.
- Laat de tomatensoep met de deksel op de pan een kwartiertje op laag vuur pruttelen.
- Pureer de soep met de staafmixer en breng de soep op smaak met peper en zout.
- Schenk de soep in een soepkom of soepbord en garneer met wat basilicumblaadjes.
- Eet smakelijk!
Tips
- Voeg gehaktballetjes, vermicelli of pasta toe voor een gevulde maaltijdsoep.
- En met een beetje crème fraîche wordt de soep extra romig.

Mmmmmm lijkt me heerlijk
Gauw maken dus.