Mini Quiches Lorraine

Mini Quiches Lorraine, Mini Quiches Lorraine, Smultalk
Mini Quiches Lorraine, Mini Quiches Lorraine, Smultalk

Deze Mini Quiches Lorraine zijn zó ontzettend lekker. Deze quiche is een Franse klassieker. En omdat ze in kleine vormpjes worden gebakken, happen ze zo lekker weg. Leuk voor een verjaardag of feestje of natuurlijk als avondmaaltijd. Je kunt ze al een dag van te voren maken en afbakken en op de dag zelf even opwarmen.

Eerder kwam al de quiche met kip, pesto en spinazie online. Ook zo’n lekkere quiche. En nog een lekker voorbeeld van een quiche zijn de mini quiches met champignons en ham.

Ingrediënten Mini Quiches Lorraine

4 stuks

  • 4 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
  • 125 gram gerookte spekjes
  • 125 gram crème fraîche (light)
  • uitje
  • 3 eieren
  • 50 + 25 gram geraspte kaas
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • wat paneermeel

Benodigdheden

  • 4 kleine quichevormpjes (het handigst met een losse bodem)
  • bakspray
  • koekenpan

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
  • Vet de vormpjes in met olie of bakspray.
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • Snijd ondertussen het uitje fijn.
  • Bak de spekreepjes in een koekenpan zonder boter.
  • Zodra de spekreepjes bruin beginnen te worden het uitje erbij doen.
  • In een kom de eieren en crème fraîche mengen. Voeg hier de 50 gram geraspte kaas toe en de nootmuskaat en peper en zout naar smaak.
  • Bekleed de vormpjes met de plakjes bladerdeeg en snijd het overtollige eraf.
  • Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
  • Strooi er dan wat paneermeel op.
  • Verdeel daarna de spekreepjes met ui over de bodem.
  • Vervolgens giet je het eimengsel erover heen.
  • Verdeel het restant geraspte kaas over de vormpjes.
  • Bak ze op een rooster in het midden van de oven in ca. 35 minuten bruin en gaar. Je kunt voor de zekerheid een vel aluminiumfolie eronder leggen, tegen het eventuele lekken.

Tips

  • Je kunt deze mini Quiches Lorraine al een dag van te voren maken en afbakken. Verwarm ze op de dag zelf 15 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C.
  • Je kunt ze zowel warm als koud eten.
  • Als je geen kleine vormpjes hebt, maar wel een grote (28 cm) dan zijn de ingrediënten: rol vers bladerdeeg voor hartige taart, 250 gram gerookte spekjes, ui, 4 eieren, 200 gram crème fraîche en 75 en 50 gram geraspte kaas. En natuurlijk nootmuskaat, peper en zout. De werkwijze blijft hetzelfde. Baktijd ca. 40 minuten.
Mini Quiches Lorraine, Mini Quiches Lorraine, Smultalk

2 gedachten over “Mini Quiches Lorraine”

Plaats een reactie