
Quiche met kip, spinazie en pesto. Een makkelijke maaltijd, je kunt hem eventueel al een dag van te voren maken.
Wat is het nu? Quiche of hartige taart? Een quiche is altijd een hartige taart, maar een hartige taart hoeft niet altijd een quiche te zijn. Volg je het nog? Een quiche heeft altijd een open bovenkant en is te herkennen aan een vulling met ei in de basis. Bij een hartige taart kan de vulling elke basis bevatten en kan de bovenkant ook worden afgedekt met deeg.
Andere voorbeelden van quiche zijn:
Ingrediënten Quiche met kip, pesto en spinazie
- rol vers bladerdeeg voor hartige taartbodem (of 5 plakjes bladerdeeg voor hartige taart)
- 1 kipfilet, ca. 200 gram
- 200 gram verse spinazie
- 1 ui
- teentje knoflook
- ¼ rode paprika
- 4 eetlepels groene pesto
- 4 eieren
- 50 ml melk
- geraspte kaas
- wat paneermeel
- peper en zout
Benodigdheden
- quichevorm van 28 cm (het makkelijkste is met een losse bodem)
- bakspray
Werkwijze
- Snijd de kip in hele kleine stukjes en meng het met de pesto. Laat dit ca. 10 minuten staan.
- Vet de vorm in met bakspray.
- Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Snijd overtollig bladerdeeg eraf. Prik met een vork allemaal gaatjes in de bodem.
- Bestrooi de bodem vervolgens met wat paneermeel.
- Verwarm dan de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
- Snij de spinazie wat kleiner. Snij ook de paprika, de ui en de knoflookteen in stukjes.
- Bak de kip met pesto even aan, doe er dan ook de ui, knoflook en paprika bij. Vervolgens voeg je in delen de spinazie erbij en laat deze flink slinken.
- Er komt vocht vrij door de spinazie, dit zoveel mogelijk afgieten.
- Klop daarna in een kom de eieren met de melk en peper en zout naar smaak.
- Doe nu het kipmengsel in de quichevorm. Verdeel het gelijkmatig over de vorm.
- Vervolgens giet je de eieren erover.
- Eventueel kun je nog wat geraspte kaas erover strooien.
- Bak de quiche in ongeveer 35 minuten gaar en mooi bruin.
Tips
- Wat hier ook heel lekker over is, zijn pijnboompitten.
- Je kunt deze quiche al een dag van te voren maken en afbakken. Laat hem afkoelen en bewaar hem afgedekt in de koelkast. De volgende dag warm je de quiche ca. 15 minuten op in een voorverwarmde oven van 160°C.

Hoeveel kip zit er in dit recept? En is het gewoon kipfilet?
Hallo Carin, dank voor je oplettendheid. Het ingrediënt kip staat er inderdaad niet bij. Oeps, foutje. Ik ga het meteen aanpassen. Er zit 1 kipfilet in, ca. 200 gram.
Deze was heerlijk!
Dank je. 🙂