
Vandaag weer een lekker hapje met tortilla’s: wraps met kipfilet en ananas. Je kunt heerlijk variëren met tortilla’s. Is hij eenmaal gevuld en opgerold, dan heet het een wrap. Ik heb in deze wrap ananas gebruikt, maar je kunt de ananas heel goed vervangen door perzik. Ook heel erg lekker!
Het voordeel van gevulde wraps is dat ze heel makkelijk te maken zijn, ze snel klaar zijn en ze zo op tafel staan. En het is altijd een succes, een echte aanrader dus. Ideaal voor een verjaardag, een feestje, bij de high tea of een buffet.
Andere voorbeelden van lekkere gevulde wraps zijn:
- wraps met carpaccio
- wraps met zalm en kruidenkaas
- wraps met kipfilet en pesto
- wraps met kipfilet, heksenkaas en komkommer
- wraps met kalkoenfilet, cranberries en pistache
Ingrediënten Wraps met kipfilet en ananas
- 2 grote tortilla’s
- 6 plakjes kipfilet
- kuipje kruidenkaas (bijvoorbeeld Garlan)
- 3 ananasschijven, in kleine stukjes gesneden
- rucola
Werkwijze
- Snij de schijven ananas in kleine stukjes.
- Smeer dan elke tortilla in met de helft van het kuipje roomkaas.
- Beleg elke tortilla met 3 plakjes kipfilet.
- Bestrooi de tortilla’s met de stukjes ananas en vervolgens met de rucola.
- Rol de wraps nu strak op, snij daarna de zijkantjes eraf, daar zit haast geen vulling in, en verpak ze in aluminiumfolie.
- Leg ze dan in de koelkast om wat op te stijven en vlak voor het serveren snij je ze in stukjes van ongeveer 2½ cm breed.
Tips
- Je kunt de ananas ook vervangen door perzik. Ook een hele lekkere variant.
- Steek er eventueel een leuk prikkertje in om ze vast te zetten.
- Je kunt deze wraps al ruim van te voren klaar maken. Snij ze minimaal na een uur in de koelkast in stukjes, verpak ze weer in de alufolie en als je ze wilt serveren, staan ze zo op tafel.

Lijkt me lekker fris met ananas!