Wraps met zalm en kruidenkaas

bordje-met-stukjes-wrap
bordje-met-stukjes-wrap

Wraps met zalm en kruidenkaas. Maar wat is het nu? Een tortilla of een wrap? Ik zal het je uitleggen. Een tortilla is een dunne pannenkoek gemaakt van tarwebloem. En een wrap is een gevulde en opgerolde tortilla. Je kunt de tortilla’s vullen met heel veel verschillende vullingen, bijvoorbeeld met kip, zalm of gehakt.

Hier kun je dus oneindig mee variëren. En ze zijn heel makkelijk en snel te maken, ideaal voor onderweg, je werk of een picknick. Op een feestje of verjaardag zijn ze altijd een groot succes, ze zijn zo op. Hieronder een variatie van wraps met zalm, kruidenkaas en rucola. Er staan nog meer variaties van gevulde wraps online, zoals wraps met kipfilet en pesto en wraps met carpaccio. Ze zijn in een handomdraai gemaakt en ze zijn allemaal super lekker!!!

Ingrediënten Wraps met zalm en kruidenkaas

20 stuks

  • 2 tortilla’s groot
  • 1 kuipje kruidenkaas
  • 100 gram gerookte zalm
  • rucola klein zakje

Werkwijze

  • Smeer de tortilla’s helemaal in met de kruidenkaas (een half kuipje per tortilla).
  • Leg in het midden wat stukjes zalm.
  • Strooi nu de rucola erover en dan de wraps heel strak oprollen. Vervolgens snij ik zelf alvast de kantjes er af, die zijn bijna niet gevuld.
  • Daarna de wrap in aluminiumfolie rollen en in de koelkast leggen. Dan stijven ze wat op en zijn ze later makkelijker te snijden.
  • Elke tortilla kun je in 8-10 stukjes snijden.
bordje-met-stukjes-wrap
bordje-met-stukjes-wrap
bordje-met-stukjes-wrap

Tip

Deze wraps met zalm en kruidenkaas kan je heel goed een dag van te voren maken. Rol de wraps in aluminiumfolie en leg deze in de koelkast. Als je zeOp de dag dat je ze nodig hebt, snij je de wraps vlak van te voren in stukjes en dan doe je ze weer terug in de aluminiumfolie. Als je ze nodig hebt, staan ze in no time op tafel. Een leuk prikkertje erin en smullen maar …

Plaats een reactie