
Mascarponeroom, een mengsel van mascarpone en slagroom. Het fijne van deze room is, dat het stevig blijft en zijn vorm behoudt. En het is lekker vol van smaak. Slagroom loopt na verloop van tijd terug, het wordt dunner. Dat is niet het geval als je het mengt met mascarpone! Dus de toeven op je cupcakes bijvoorbeeld blijven mooi stijf.
Je kunt de room ook nog op smaak brengen met bijvoorbeeld vanille, cacao of mokka. Ook kun je stukjes fruit toevoegen, bijvoorbeeld aardbeien. Zie de foto onderaan dit artikel.
Een heerlijke topping voor bijvoorbeeld cupcakes of een zalige vulling voor bijvoorbeeld een cakerol of een laagjestaart. Ook gebruik je het in een tiramisu.
Maar wat is mascarpone eigenlijk? Het is een enigszins zoete, romige, verse Italiaanse kaas, die bereid wordt op basis van koemelk en vaak als nagerecht wordt gegeten met fruit of een ingrediënt vormt bij de bereiding van desserts, zoals tiramisu. Deze roomkaas is heel zacht en delicaat en heeft niet echt een hele uitgesproken of aanwezige smaak. Dit zorgt ervoor dat het product heel veelzijdig te gebruiken is in diverse gerechten.
Hieronder een paar recepten waar je mascarponeroom voor kunt gebruiken:
Ingrediënten Mascarponeroom
- 250 gram mascarpone
- 250 ml slagroom
- zakje klopfix
- 2 zakjes vanillesuiker (= 16 gram) of 2 eetlepels suiker
Werkwijze
- Klop de slagroom met de vanillesuiker en de klopfix goed stijf. Hou je van zoet, dan voeg je nog wat extra suiker of poedersuiker toe.
- Vervolgens voeg je de mascarpone toe en mix het nog even door tot het goed is gemengd.
- En klaar is je mascarponeroom.
Tips
- De mascarponeroom kun je, mits goed afgedekt, enkele dagen bewaren in de koelkast.
- Als je stukjes fruit wilt toevoegen: het fruit klein snijden, even droogdeppen met wat keukenpapier, en door de mascarponeroom spatelen.

Lijkt me lekker!