
Lekker bij het paasontbijt, paasbrunch of paaslunch deze chocoladebroodjes. De titel verklapt het al een beetje, want aan de binnenkant van het broodje word je verrast met een heerlijke zoete vulling van gesmolten chocolade.
Dus wil je iets zoets voor je ontbijt of brunch/lunch? Maak dan deze broodjes met chocoladevulling! Ze zijn behoorlijk lekker en gemakkelijk te bereiden! Natuurlijk misstaan ze ook niet bij een gewoon ontbijt, brunch of lunch. Dan doe je er geen paaseitjes in, maar wat stukjes chocola. Ze zijn in totaal in 20 minuten kant-en-klaar. Je kunt de chocoladebroodjes van te voren maken en later afbakken, of je kan ze ook al afbakken en wanneer je ze nodig hebt even van te voren weer 5 minuten op 200°C opwarmen.
Ingrediënten Chocoladebroodjes
9 stuks
- rol croissantdeeg (6 supercroissants, 340 gram)
- 9 paaseitjes (of 18 stukjes chocola)
- geklutst eitje (of wat melk)
Benodigdheden
- bakplaat
- bakpapier
- kwastje om te bestrijken
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het croissantdeeg uit. Snijd het deeg op de kartelrand in drie gelijke rechthoeken. Snijd vervolgens elk rechthoekig stuk weer in drie gelijke rechthoeken. Als de kartelrand nu ergens midden in het stukje deeg zit, vouw deze rand dan naar elkaar toe, zodat deze rand helemaal gesloten is.
- Leg een paaseitje (of 2 stukjes chocola) in het midden van elk stuk deeg.
- Vouw eerst de ene helft over het paaseitje heen en druk lichtjes aan. Vouw dan de andere kant erover heen. Druk de rand en zijkanten goed aan.
- Leg de chocoladebroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer met een kwastje de broodjes in met een geklutst eitje (of wat melk). Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
- Bak de chocoladebroodjes in ca. 10 minuten goudbruin.
Tip
Je kunt natuurlijk ook in plaats van chocolade de croissantbroodjes vullen met ham en/of kaas of wat je maar lekker vindt. Dan krijg je dus ham-kaasbroodjes of kaasbroodjes.
