
Altijd lekker, zo’n ham-kaasbroodje. Heerlijk bij het ontbijt, lekker bij de brunch en/of lunch. Ze zijn binnen 20 minuten gemaakt, dus lekker snel klaar.
Over anderhalve week is het weer Moederdag. Hoe leuk is het als je je moeder kan verrassen met deze zelfgemaakte ham-kaasbroodjes?
Het is het makkelijkst als je geraspte kaas neemt. Als je plakjes kaas doet (zeker bij (extra) belegen kaas), smelt de kaas niet heel erg goed. En de plakjes ham in wat kleine stukjes snijden.
Ingrediënten Ham-kaasbroodjes
9 stuks
- rol croissantdeeg (6 supercroissants, 340 gram)
- geraspte kaas
- paar plakjes ham in kleine stukjes
- geklutst eitje (of wat melk)
Benodigdheden
- bakplaat
- bakpapier
- kwastje om te bestrijken
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het croissantdeeg uit. Snijd het deeg op de kartelrand in drie gelijke rechthoeken. Snijd vervolgens elk rechthoekig stuk weer in drie gelijke rechthoeken. Als de kartelrand nu ergens midden in het stukje deeg zit, vouw deze rand dan naar elkaar toe, zodat deze rand helemaal gesloten is.
- Leg vervolgens wat geraspte kaas en kleine stukjes ham in het midden van elk stuk deeg.
- Vouw eerst de ene helft over het ham-kaasmengsel heen en druk lichtjes aan. Vouw dan de andere kant erover heen. Druk de rand en zijkanten goed aan, zodat de kaas er niet kan uitlopen.
- Leg de ham-kaasbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer met een kwastje de broodjes in met het geklutst eitje (of wat melk). Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
- Bak de ham-kaasbroodjes in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.
Tips
- Je kunt natuurlijk ook in plaats van ham en kaas de croissantbroodjes vullen met chocolade (zie chocoladebroodjes) of wat je maar lekker vindt.
- Deze ham-kaasbroodjes kan je van te voren maken en afbakken. Op het moment dat je ze nodig hebt, even 5 minuten opwarmen in de voorverwarmde oven (200°C).
- Je kunt ze ook al helemaal klaar maken en op het laatste moment insmeren met het geklutst eitje en dan afbakken.

Krijg ik die woensdag om te proeven??? Mmmm
Helaas, ze zijn al op!