
Weer eens een lekker bladerdeeghapje: een kaas-pesto hapje. Bladerdeeg vind ik een heerlijk product om mee te werken. Het is zo ontdooid en je kunt er zoveel kanten mee op.
Bladerdeeg ligt bij mij altijd in de vriezer. Dus even brainstormen: kaas vind ik heel erg lekker en pesto ook. Dus dacht ik dat we dat maar eens moesten combineren. Alles had ik al in huis. Zo gezegd, zo gedaan. Nog wat Italiaanse kruiden erover. En eigenlijk is dit hapje zo klaar. Hup, even de oven in en smullen maar! Andere voorbeelden van borrelhapjes met bladerdeeg zijn o.a.: bladerdeeghapje met spinazie en boursin, kaasstengels, kaas-chorizohapje en bladerdeeghapje met ham en kaas.
Ingrediënten Kaas-pesto hapje
16 stuks
- 4 plakjes bladerdeeg
- groene pesto
- 60 gram geraspte kaas
- Italiaanse kruiden
- geklutst eitje of wat melk
Werkwijze
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Terwijl de oven voorverwarmt, snij je elk plakje bladerdeeg in vieren.
- Smeer elk vierkantje in met de groene pesto, maar laat de randen vrij.
- Leg dan in het midden wat geraspte kaas.
- Vouw nu alle punten naar binnen en druk in het midden een beetje aan.
- Smeer vervolgens alle hapjes in met het geklutst ei of een beetje melk.
- Strooi hierover wat Italiaanse kruiden.
- Leg de hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
- Bak de hapjes in ca. 15 minuten gaar, tot ze goudbruin zijn.
Tips
- Je kunt de hapjes zowel warm als koud serveren, maar ik vind ze warm het lekkerst.
- Deze hapjes kan je goed van te voren maken, maar pas op het laatste moment bestrijken met ei. Je kunt ze ook alvast afbakken. Wil je ze later toch warm serveren, dan kan je ze even opwarmen in de oven voor 5 minuten op 200°C.

Mmm lijkt mij een lekker hapje
Klopt, dit was erg lekker.