Bladerdeeghapje met ham en kaas

Bladerdeeghapje met ham en kaas, Bladerdeeghapje met ham en kaas, Smultalk
Bladerdeeghapje met ham en kaas, Bladerdeeghapje met ham en kaas, Smultalk

Vooruit, we doen er nog eentje. Een bladerdeeghapje met ham en kaas. Na het bladerdeeg kaashapje nu een variatie met ham en kaas. Het leuke van bladerdeeghapjes is dat je naar hartelust kunt variëren en combineren.

Vandaag laat ik twee versies zien, een kleine en een grote. De foto hierboven is van de grote versie (half plakje bladerdeeg), de foto onderaan dit artikel is de kleine versie (kwart plakje bladerdeeg).

Ingrediënten Bladerdeeghapje met ham en kaas

voor 10 of 20 stuks

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 80 gram kaas
  • 60 gram ham of hamblokjes of hamreepjes
  • paprikapoeder
  • geklutst eitje of wat melk
  • geraspte kaas voor garnering

Werkwijze

  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Voor de grote versie snijd je de plakjes bladerdeeg recht door de helft. Voor de kleinere versie snijd je een plakje bladerdeeg in vieren.
  • Snijd de kaas en ham in kleine blokjes en doe ze in een kom en vermeng met een flinke snuf paprikapoeder.
  • Voor de grote versie: de helft van het bladerdeeg bedekken met het ham/kaasmengsel. Laat de randen vrij en vouw ze dan dicht. Met een vork de randen goed dichtdrukken.
  • Voor de kleine versie: leg het ham/kaasmengsel op de vierkantjes en vouw dan de punten naar het midden en druk even goed vast.
  • Leg de hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk vervolgens alle hapjes met het geklutst eitje of met wat melk.
  • Bestrooi met paprikapoeder en wat geraspte kaas.
  • Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de hapjes gaar en goudbruin in ca. 15 minuten.

Tips

  • De hapjes kan je zowel warm als koud eten, maar warm vind ik ze het lekkerst.
  • Deze ham-kaashapjes kun je ruim van te voren maken, maar pas vlak van te voren bestrijken met ei. Je kunt ze ook alvast afbakken, en dan later weer opwarmen op 200°C in ca. 5 minuten.
Bladerdeeghapje met ham en kaas, Bladerdeeghapje met ham en kaas, Smultalk

2 gedachten over “Bladerdeeghapje met ham en kaas”

Plaats een reactie