
Wil je echt een lekker gevuld eitje eten, maak dan eens deze gevulde eieren met bacon en truffel. Je bent gewaarschuwd, ze zijn gruwelijk lekker!
Het lekkerste gevuld eitje wat ik ooit heb gegeten. Het is weer eens wat anders dan de klassieke gevulde eieren. Als je ze op tafel zet, zijn ze in een mum van tijd verdwenen. Nog meer lekkere gevulde eieren: gevulde eieren met heksenkaas, gevulde eieren met gerookte zalm en gevulde eieren met kerrie.
Ingrediënten Gevulde eieren met bacon en truffel
12 stuks
- 6 eieren
- 2 eetlepels mayonaise (halvanaise mag natuurlijk ook)
- 1 eetlepel truffelmayonaise
- 8 sprietjes bieslook
- 4 plakken bacon (ontbijtspek kan ook)
- peper en zout
Benodigdheden
- spuitzak met stervormig spuitmondje
Werkwijze
- Kook in een pan de eieren hard in ca. 10 minuten. Daarna laat je ze schrikken onder koud stromend water en dan af laten koelen in het water in de pan.
- Bak ondertussen in een koekenpan de bacon uit tot hij krokant is. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Pel de eieren en snijd de eieren met een scherp mes doormidden en haal met een theelepeltje voorzichtig de dooiers eruit.
- Snijd of knip 6 bieslooksprietjes in kleine stukjes.
- Vervolgens snij je 3 plakjes bacon heel fijn.
- Doe het eigeel in een kom, samen met de bieslook, de mayonaise, de truffelmayonaise en de kleine stukjes bacon en prak het met een vork tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe het geheel in een spuitzak met een stervormig spuitmondje en spuit de eitjes mooi op.
- De overige 2 sprietjes bieslook en het laatste plakje bacon ook weer heel fijn knippen/snijden.
- Garneer daarna de eieren met wat kleine stukjes bacon en wat bieslook.
- Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt.
Tips
- Je kunt deze gevulde eieren van te voren maken, zet ze afgedekt in de koelkast.
- Als je de eieren op een gewoon bord zet, dan kun je een heel klein stukje van de onderkant van het ei afsnijden, zodat ze blijven staan.

Wanneer mag ik deze proeven? Lijken me heerlijk