
Pasen is al weer een week geleden. Heb je nog veel paaseitjes over, maak dan eens rocky road. Zo tover je ze om in een heerlijke chocoladesnack.
Rocky road is van origine een Australische no-bake lekkernij, waar je eigenlijk van alles in kunt doen. Verschillende soorten koekjes, zoals bokkenpootjes, digestive koekjes, speculaas, jodenkoeken, marshmallows (ik gebruikte de mini), maar je zou ook spekjes in kleine stukjes kunnen knippen. Je kunt er allerlei soorten noten indoen, je kunt schuddebuikjes toevoegen of mini-smarties. Maar ook bijvoorbeeld gedroogd fruit, zoals cranberry’s of rozijnen. Ook zou je kleine stukjes fudge/karamel kunnen toevoegen. En natuurlijk chocola, het maakt niet uit of het puur, melk of wit is. Wat jij lekker vindt. Ik heb nu een groot deel van de overgebleven paaseitjes gebruikt.
Ingrediënten Rocky road
- 250 gram pure/melk chocolade (ik gebruikte ook een deel paaseitjes)
- 100 gram ongezouten roomboter
- 2 eetlepels ahornsiroop, stroop, honing of golden syrup
- 100 gram koekjes (ik gebruikte bokkenpootjes)
- 100 gram paaseitjes en/of dragee-eitjes
- 50 gram (mini) marshmallows
- snufje zout
Benodigdheden
- bakvorm van ca. 20 x 20 cm
- bakpapier
- spatel
- steelpan
Werkwijze
- Eerst beginnen we met de voorbereidingen. Snijd de bokkenpootjes in stukjes. Snij de paaseitjes (voor de vulling) door de helft. De dragee-eitjes liet ik heel. Snij de chocolade ook in stukjes. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Smelt in een steelpan de boter, de ahornsiroop en een snufje zout op middelhoog vuur.
- Zet het vuur laag en voeg de chocolade toe. Roer dit goed door tot alles is gesmolten.
- Haal de pan van het vuur en laat even wat afkoelen. Roer er vervolgens de kleingesneden bokkenpootjes, de paaseitjes, de dragee-eitjes en de marshmallows doorheen. Houd wel wat achter voor decoratie.
- Stort dit mengsel in de bakvorm en verdeel met de spatel. Verdeel er de achtergehouden dragee-eitjes en marshmallows over.
- Zet de bakvorm nu voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Haal de vorm uit de koelkast en trek het bakpapier met de rocky road eruit. Laat dit ongeveer nog een uur op kamertemperatuur komen. Dan snijd het wat makkelijker. Snijd de rocky road met een scherp mes in stukjes.
Tip
Je kunt de rocky road in de koelkast bewaren. Haal het uit de koelkast ongeveer een uurtje voor het serveren.

Ooh ziet er lekker uit zeg