
Pannenkoeken met kaas en spinazie. Het is misschien een beetje een vreemde combinatie, maar het is wel heel erg lekker.
Ingrediënten Pannenkoeken met kaas en spinazie
voor 2 personen
- 125 gram bloem
- 250 ml melk
- 1 ei
- snufje zout
- 200 gram kipfilet
- zak spinazie (300 gram)
- 1 ui
- teentje knoflook
- 75 gram kaas
- peper en zout
- bieslook
- zonnebloemolie
Benodigdheden
- koekenpan
- hapjespan
- ovenschaal
- rasp
- zeef
Werkwijze
- Meng de bloem, de melk, het ei en een snufje zout tot een glad beslag (zie het recept voor pannenkoeken).
- Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak van het beslag 4 pannenkoeken.
- Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes, snipper de ui fijn en pers de knoflook.
- Verhit wat zonnebloemolie in een hapjespan en bak de kipfilet gaar en goudbruin. Voeg de knoflook en ui toe en bak nog even mee.
- Voeg dan de spinazie in delen toe en laat het slinken.
- Breng daarna op smaak met peper en zout.
- Doe het spinaziemengsel in een zeef en laat goed uitlekken. Je kunt ook het vocht er een beetje uitdrukken met de bolle kant van een lepel.
- Snijd de helft van de kaas in kleine blokjes en rasp de andere helft.
- Vet de ovenschaal in met wat zonnebloemolie (bakspray kan ook).
- Verdeel vervolgens het spinaziemengsel en de kaasblokjes over de pannenkoeken. Rol ze op en leg ze dan naast elkaar in de ovenschaal.
- Strooi de geraspte kaas over de pannenkoeken en gratineer dan ca. 10 minuten onder de ovengrill.
- Snijd of knip intussen de bieslook fijn.
- Haal de ovenschaal uit de oven en strooi de bieslook erover. Eet smakelijk! Ik ben benieuwd wat je ervan vond.
Tips
- Wil je dit recept voor 4 personen maken, dan verdubbel je natuurlijk de ingrediënten en heb je ook een grotere ovenschaal nodig.
- Als je weinig tijd hebt, zou je de pannenkoeken ook al van te voren kunnen bakken.

Lijkt me heerlijk!