Omeletrol met zalm

omeletrol met zalm, Omeletrol met zalm, Smultalk
omeletrol met zalm, Omeletrol met zalm, Smultalk

Vandaag een omeletrol met zalm. Dit hapje kan je uitstekend serveren bij het paasontbijt of -brunch. Dit hapje past ook heel goed bij een high tea. Of gewoon bij de borrel. Het is ook ontzettend lekker op brood. Nog wat extra rucola erbij en je bent lekker gezond bezig.

Dit is ook een leuke en lekkere variant op de wraps met zalm en kruidenkaas. Doordat je de wrap vervangt door een omelet, wordt hij glutenvrij. Dus ideaal voor mensen met een glutenintolerantie.

Ingrediënten Omeletrol met zalm

ca. 7 stuks

  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • boursin, zacht en romig
  • 100 gram gerookte zalm
  • peper en zout
  • verse bieslook, fijn geknipt of gesneden
  • snufje tijm
  • snufje oregano
  • rucola
  • olijfolie om in te bakken

Werkwijze

  • Roer de eieren los met de melk, de bieslook, de tijm, de oregano, peper en het zout.
  • Doe wat olie in de koekenpan, laat het goed heet worden en schenk het eimengsel in de pan.
  • Bak de omelet een paar minuten op vrij laag vuur tot het ei grotendeels gestold is en draai hem dan voorzichtig om.
  • Bak de andere kant kort en laat de omelet uit de pan op een bord glijden en laat hem afkoelen.
  • Als de omelet is afgekoeld, smeer je hem lekker dik in met de boursin.
  • Dan beleg je de omelet met de zalm en hier overheen strooi je de rucola.
  • Vervolgens rol je de omelet voorzichtig en strak op en rol het geheel in aluminiumfolie.
  • Laat de rol daarna in de koelkast opstijven.
  • Vlak voor het serveren haal je de omeletrol uit de koelkast en snijd je de rol met een scherp mes in stukken van ca. 2 cm breed.
  • Prikkertje erin en klaar.

Tips

  • Dit hapje kan je, als je wilt, al een dag van te voren maken. Wel in de koelkast bewaren.
  • In plaats van zalm en boursin kun je ook rookvlees en roomkaas gebruiken: omeletrol met rookvlees.
omeletrol met zalm, Omeletrol met zalm, Smultalk

2 gedachten over “Omeletrol met zalm”

Plaats een reactie