Gevulde regenboog eieren

gevulde regenboog eieren

In het kader van het komende paasweekend: gevulde regenboog eieren. Wedden dat jij met deze gevulde eieren de show steelt met Pasen? Mijn kleindochter vroeg vorig jaar of ik dit wilde maken, nadat ze een filmpje op youtube had gezien. Dus wat doe je dan: je gaat ze natuurlijk maken.

Je hebt 7 kleurstoffen nodig, maar ik kan me voorstellen dat je niet alle kleuren hebt. Je kunt een doosje in de supermarkt kopen met de 3 basiskleuren: rood, geel en blauw. Voor roze heel weinig rood gebruiken. Rood, geel en blauw spreken voor zich, oranje is geel met een klein beetje rood, groen is geel met een klein beetje blauw en paars is rood en blauw.

De vulling kun je zelf invullen, maar ik geef je een paar ideeën: klassieke gevulde eieren, gevulde eieren met kerrie, gevulde eieren met heksenkaas, gevulde eieren met bacon en truffel of gevulde eieren met gerookte zalm.



14 stuks

  • 7 eieren
  • 7 voedingsmiddelenkleurstoffen: roze, rood, oranje, geel, groen, blauw en paars.

  • Kook de eieren in ca. 10 minuten hard en laat ze daarna schrikken onder koud water.
  • Pel vervolgens de eieren als ze wat zijn afgekoeld.
  • Snij dan de eieren door de helft met een scherp mes en wip het eigeel met een theelepeltje eruit en verzamel deze in een kom.
  • Vul 7 glazen met water en doe in elk glas één of een paar druppels kleurstof. Roer goed door tot je tevreden bent over de kleur.
  • Stop in elk glas twee halve eieren. Zorg dat ze goed onder water liggen.
  • Laat dit nu een uurtje staan.
  • Maak ondertussen de vulling naar keuze voor de eieren.
  • Haal de halve eieren uit de glazen gekleurd water en dep ze droog met keukenpapier.
  • Doe de vulling in een spuitzak met een stervormig spuitmondje en spuit de eitjes mooi op.
  • Garneer ze eventueel met wat paprikapoeder, peterselie of bieslook.

  • Als het bijvoorbeeld Koningsdag is, kun je de eieren oranje kleuren. Of als er WK of NK voetballen is, rode, witte, blauwe en/of oranje eieren.
7 glazen water met kleurstof