
Chocolate chips mini cupcakes. Een heerlijk klein hapje. Makkelijk uit te delen of heel erg leuk bij bijvoorbeeld een high tea. Ik gebruik het basisrecept voor de vanille cupcakes. Dit is een recept voor minstens 36 mini cupcakes of 12 grote.
Ingrediënten Chocolate chips mini cupcakes
minstens 36 mini cupcakes of 12 grote cupcakes
- 180 gram ongezouten roomboter
- 180 gram zelfrijzend bakmeel
- 140 gram suiker
- 4 eieren
- 8 gram vanillesuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- snufje zout
- 100 gram chocolate chips
Benodigdheden
- cupcakevorm met 24 kleine holtes (of 12 holtes)
- papieren vormpjes
- beslagkom
- mixer
Werkwijze
- Zorg ervoor dat de eieren en de boter op kamertemperatuur zijn.
- Verwarm de oven voor op 170°C (boven- en onderwarmte).
- Zet alvast het bakblik klaar met de papieren vormpjes erin.
- Mix de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een romig mengsel.
- Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Doe het volgende ei er pas bij als het vorige volledig is opgenomen.
- Doe dan in gedeelten het zelfrijzend bakmeel erbij.
- Voeg daarna het vanille-extract toe.
- Mix tot een egaal en luchtig beslag.
- Spatel de chocolate chips door het beslag.
- Verdeel het beslag over de holtes met behulp van 2 theelepels. Vul ze ongeveer voor driekwart. Gebruik je het bakblik met 12 holtes vul ze dan met 2 eetlepels.
- Doe het bakblik in het midden van de oven en bak de mini cupcakes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar (elke oven is weer anders, dus de baktijd kan per oven iets verschillen). Als je de grote cupcakes maakt, is de baktijd ca. 20 minuten.
- Prik met een satéprikker in de cupcakes en als de prikker er schoon uitkomt, zijn de cupcakes gaar.
- Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.
Tips
- Je kunt van de ingrediënten natuurlijk ook de helft nemen, als je het aantal te groot vindt.
- Deze mini cupcakes kan je in een trommel bewaren buiten de koelkast, ca. 4 dagen. Niet in de koelkast, want dan drogen ze uit.
- Je kunt ze ook heel goed invriezen. Verpak ze dan luchtdicht in een plastic zak. Zo kan je ze ca. 3 maanden bewaren.

Mmmmmmmmmm