Bladerdeeg kaashapje

6 bladerdeeg kaashapjes

Vandaag weer een lekkere snack: een bladerdeeg kaashapje. Zoals jullie wel zullen weten, ben ik gek op hapjes met bladerdeeg. Zo veelzijdig en lekker makkelijk.



En ze zijn ook nog eens heel snel te maken. Terwijl de plakjes bladerdeeg ontdooien, zet je de rest van de ingrediënten alvast klaar. Dan kan je achter elkaar doorgaan. Zo zijn ze in een mum van tijd klaar. En ze zijn altijd lekker. Wat wil je nog meer?

Andere lekkere hapjes met bladerdeeg zijn o.a.: kleine worstenbroodjes, kaas-pesto hapje en bladerdeeghapje met ham en kaas.

Ingrediënten Bladerdeeg kaashapje

10 stuks

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 2-3 theelepels mosterd
  • ca. 80 gram geraspte kaas
  • sesamzaadjes
  • peper en zout
  • geklutst eitje of wat melk

Werkwijze

  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal door. Het makkelijkst gaat dat met een pizzasnijder, maar met een mes gaat dat natuurlijk ook.
  • Smeer de driehoekjes in met mosterd, maar laat de randen vrij.
  • Leg dan op elk driehoekje wat geraspte kaas.
  • Vervolgens strooi je er wat peper en zout over.
  • Vouw ze dubbel en druk de randen goed dicht met een vork. Er mag in de oven geen kaas uitlopen.
  • Sla dan de twee uiteinden naar het midden en druk ook weer met een vork goed aan.
  • Leg de hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk de hapjes met het geklutst eitje of wat melk.
  • Strooi er ook nog wat sesamzaadjes over.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze in ca. 15 minuten gaar en goudbruin.

Tips

  • Je kunt deze hapjes zowel warm als koud eten, maar warm vind ik ze het lekkerst.
  • Deze hapjes kan je goed van te voren maken, maar pas op het laatste moment met ei bestrijken. Je kunt ze ook alvast afbakken, en later als je ze wilt serveren weer even opwarmen op 200°C in ongeveer 5 minuten.
5 bladerdeeg kaashapjes