Aardbeienmousse

aardbeienmousse, Aardbeienmousse, Smultalk
aardbeienmousse, Aardbeienmousse, Smultalk

Deze week nóg een heerlijk dessert: aardbeienmousse. Zoals ik van de week al schreef, is het zondag Moederdag, ook leuk om te maken voor deze dag.

In veel recepten van aardbeienmousse worden gelatineblaadjes gebruikt. Deze heb ik vervangen door mascarpone. Zo krijg je een heerlijke, volle en romige aardbeienmousse. Om van te smullen! Echt waar.

Heb je trouwens het recept van de chocolademousse al geprobeerd? Die is ook zó ontzettend lekker. En wat dacht je van de citroen cheesecake toetjes? Ook niet te versmaden!

Ingrediënten Aardbeienmousse

voor 4 personen

  • 350 gram verse aardbeien
  • 300 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 zakje klopfix

Benodigdheden

  • staafmixer
  • mixer

Werkwijze

  • Was de aardbeien voorzichtig en haal de kroontjes eraf.
  • Doe 300 gram van de aardbeien en de mascarpone in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Niet te lang pureren, anders wordt het te dun.
  • Klop dan in een kom de slagroom stijf met de mixer samen met de poedersuiker en het zakje klopfix.
  • Schep vervolgens hier het aardbeimengsel doorheen.
  • Verdeel de aardbeienmousse over 4 coupes of schaaltjes en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Garneer de aardbeienmousse met de overige aardbeien of met plakjes aardbeien.
  • En klaar is dit heerlijke dessert.

Tips

  • Je kunt deze aardbeienmousse ruim van te voren maken (kan al een dag). Dek dan de glazen af met wat plastic folie en bewaar ze zolang in de koelkast.
  • Je kunt er ook nog wat geschaafde (geroosterde) amandelen over heen doen, voor een lekkere crunch.
  • Heb je hoge glazen: dan kun je ook nog wat aardbeien, in kleine stukjes gesneden, onderin het glas doen en dan de mousse er bovenop.
  • Dit recept is voor 4 personen, maar het is wel vrij machtig. Je kunt ook 8 kleine schaaltjes of glaasjes vullen. Dan heb je een iets kleiner dessert én voor meer personen.
aardbeienmousse, Aardbeienmousse, Smultalk

1 gedachte over “Aardbeienmousse”

Plaats een reactie