Aardbeienijs

aardbeienijs, Aardbeienijs, Smultalk
aardbeienijs, Aardbeienijs, Smultalk

Zin in aardbeienijs? Heel makkelijk om zelf te maken, zonder het gebruik van een ijsmachine. Met maar een paar ingrediënten.

Het chocoladeijs van een paar weken geleden was hier een groot succes. Zo ook dit aardbeienijs. Het is eigenlijk zo gemaakt, alleen het elke keer doorroeren kost tijd. Het doorroeren natuurlijk niet, dat is zo gebeurd. 😉 Maar je moet er wel voor thuis blijven.

  • 250 ml slagroom
  • blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 400 gram aardbeien
  • eetlepel citroensap
  • 2 theelepels vanille-extract
  • diepvriesbak met deksel van ca. 2 liter
  • staafmixer
  • Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en pureer de aardbeien met het citroensap met de staafmixer.
  • Klop daarna de slagroom stijf.
  • Voeg dan de gecondenseerde melk en het vanille-extract toe aan de slagroom en mix dit er rustig doorheen tot het een egaal mengsel is.
  • Voeg de gepureerde aardbeien toe en mix vervolgens zachtjes door tot het weer een egaal mengsel is.
  • Giet dit in een afsluitbare bak, doe de deksel erop en zet dit minstens 6 uur in de vriezer.
  • Roer elk half uur/drie kwartier het aardbeienijs door met een vork om te voorkomen dat er ijskristallen ontstaan. Doe dit minstens 6-8 keer.
  • En klaar is je aardbeienijs! Als je steviger ijs wilt, laat het wat langer in de vriezer staan. Doorroeren is dan niet meer nodig. Haal wel het ijs ongeveer een kwartiertje voor gebruik uit de vriezer.
  • Schaaltje aardbeienijs, dot slagroom erop en eventueel wat aardbeiensaus, afgemaakt met een aardbei en een galetten wafel. Smullen maar!
  • Kun je geen gecondenseerde melk in de supermarkt vinden? Vaak staat het bij de Aziatische producten.
aardbeienijs, Aardbeienijs, Smultalk

1 gedachte over “Aardbeienijs”

Plaats een reactie