
Heerlijke, frisse wraps met kipfilet, heksenkaas en komkommer. Gevulde wraps doen het altijd goed op een verjaardag, feestje of borrel. Het voordeel van dit hapje is dat ze heel snel gemaakt zijn. Je kan ze in de ochtend al maken en dan vlak voor gebruik in stukjes snijden.
Andere zéér lekkere wraps zijn: wraps met carpaccio, wraps met kipfilet en pesto en wraps met zalm en kruidenkaas. Deze variaties kan je eventueel al een dag eerder maken, dan trekken de smaken goed door.
Ingrediënten Wraps met kipfilet, heksenkaas en komkommer
- 2 tortilla’s groot
- half bakje heksenkaas (of zelfgemaakte)
- 6 plakken kipfilet (sweet chili)
- halve komkommer
- verse bieslook
Werkwijze
- Smeer de tortilla’s royaal in met heksenkaas.
- Verdeel dan 3 plakjes kipfilet over de tortilla’s.
- Snijd de komkommer in de lengte met een kaasschaaf in dunne lange plakken. Wel eerst even droog deppen met wat keukenpapier, anders wordt het een nat hapje.
- Verdeel daarna de plakken komkommer over de kipfilet.
- Strooi er vervolgens wat vers geknipte bieslook overheen.
- Rol ze dan strak op, snij de kantjes eraf (daar zit vaak niet zoveel in) en verpak in aluminiumfolie en leg in de koelkast.
- Voor gebruik snij je hem in ca. 8-9 stukjes.
- Prikkertje erin en smullen maar!
Tip
- Om het helemaal makkelijk te maken: maak deze wraps met kipfilet, heksenkaas en komkommer, verpak ze in aluminiumfolie, even op laten stijven in de koelkast, in stukjes snijden en weer in de folie rollen. Dan is het alleen nog een kwestie van op een schaaltje leggen en een prikkertje erin.

Ze waren heerlijk