
Heksenkaas, ben jij daar ook een fan van? Lekker om te smeren op een stokbroodje of op je brood met wat plakjes komkommer of te dippen met chips, bugles, komkommer of kaas.
Maar in het bakje heksenkaas wat je in de supermarkt koopt, zitten zo ontzettend veel kunstmatige toevoegingen en conserveermiddelen. Daar word je niet echt blij van. Als je het zelf maakt, is dat dus een stuk gezonder. En veel lekkerder. Alles wat je zelf maakt, is veel lekkerder, vind ik. En het is ook nog eens heel snel gemaakt. Ga jij het binnenkort ook maken?
Ingrediënten Heksenkaas
- 150 gram kruidenkaas (Garlan of Val Blanc van de Aldi, paturain of boursin kan ook)
- 60 gram mayonaise (light)
- 30 gram prei (het lichtgroene gedeelte)
- 10 gram peterselie
- teentje knoflook, geperst
- ½ theelepel citroensap
- ½ theelepel poedersuiker
- snuf versgemalen peper
- snuf zout
Werkwijze
- Snij de prei in grove stukken en dompel ze een minuutje onder in kokend water. Je hoeft de prei niet te blancheren, maar ik doe het wel, anders vind ik de prei te scherp. Dus als je wilt, kan je deze stap overslaan.
- Doe in een keukenmachine de prei en de peterselie en maal dit héél fijn. Voeg vervolgens de mayonaise, zout en peper, poedersuiker, citroensap en het geperste teentje knoflook toe. Maal tot een homogene massa. Dit kan ook met de staafmixer. Heb je geen staafmixer of keukenmachine: snij de peterselie en de prei heel erg fijn en dan goed mengen met de rest.
- Doe dit mengsel over in een kom en spatel voorzichtig de kruidenkaas erdoor.
- En klaar is je heksenkaas. Dat was snel en makkelijk hè?
Tips
- De heksenkaas kan je een paar dagen, mits goed afgedekt, bewaren in de koelkast.
- Hieronder een foto met bugles nacho cheese. Dit is zo een ontzettende lekkere combinatie!

Had ik deze nou geproefd?
Nee