Wraps met kipfilet en kerriemayonaise

Weer een lekker wrap-hapje, de wraps met kipfilet en kerriemayonaise. We kennen de wraps met carpaccio, nu geen carpaccio, maar met roasted kipfilet en kerriemayonaise, een zalige combinatie. Je kunt zo heerlijk variëren met tortilla’s, vandaag dus een nieuwe variant. Wraps zijn zó makkelijk te maken, altijd lekker en je kunt ze ruim van te voren maken. Een ideaal borrelhapje. Ik maak ze dus best wel vaak en het wordt steeds moeilijker om er één te kiezen, want ze zijn stuk voor stuk allemaal heel erg lekker! Vandaar dat ik ook wel eens 2 varianten maak, ze gaan toch wel op. En zo niet, dan heb je de dag erna nog een lekker hapje. 🙂
Er staan nog meer varianten op de site, nl.
- wraps met zalm en kruidenkaas
- wraps met kipfilet en pesto
- wraps met carpaccio
- wraps met kipfilet, heksenkaas en komkommer
- wraps met kalkoenfilet, cranberries en pistache en
- wraps met kipfilet en ananas.
Ingrediënten Wraps met kipfilet en kerriemayonaise
- 2 grote tortilla’s
- 10 plakken roasted kipfilet
- 40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 25 gram pijnboompitten
- 2 eetlepels mayonaise (of halvanaise)
- 1 theelepel kerriepoeder
- snuf chilivlokken (hou je van een beetje pittig, dan doe je een flinke snuf)
- rucola
Werkwijze
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Meng dan de mayonaise met de kerriepoeder en de chilivlokken.
- Smeer dit vervolgens over de hele tortilla’s.
- Beleg daarna de tortilla’s met de plakken roasted kipfilet.
- Verdeel hier de rucola over en ook de pijnboompitten.
- Verdeel ten slotte de geraspte Parmezaanse kaas over de twee tortilla’s.
- Rol de tortilla’s strak op, snij de zijkantjes eraf (die zijn vaak leeg) en snij ze dan in circa acht stukken.
- Serveer met een leuke prikker.
Tip
- Deze wraps met kipfilet en kerriemayonaise kan je een ruime tijd van te voren maken. Snij ze in stukjes en verpak ze dan in aluminiumfolie tot gebruik.
