Tonijnsalade

tonijnsalade, Tonijnsalade, Smultalk
tonijnsalade, Tonijnsalade, Smultalk

Vandaag een recept voor een makkelijke en lekkere tonijnsalade. En heb je niet veel tijd? Deze salade is klaar in een handomdraai en heerlijk op bijvoorbeeld een stokbroodje of op een toastje. Of natuurlijk gewoon op een lekker broodje of boterham.

De kant-en-klare tonijnsalades uit de supermarkt zijn natuurlijk best lekker, maar bevatten zoveel ingrediënten, waarvan je niet weet wat het is. Dat is het voordeel van alles zelf maken, dan weet je tenminste wat er in zit. En dus niet allerlei suikers en enge toevoegingen. En er gaat gewoon niets boven een zelfgemaakte salade. Je bepaalt zelf wat je erin doet. Wil je nog wat anders toevoegen, be my guest. Doet het altijd goed op een verjaardag of bij de borrel. Dit is misschien ook een idee voor op een borrelplank.

Ingrediënten Tonijnsalade

  • blikje tonijn (in water), goed uitgelekt
  • 1½ lepel mayonaise
  • 3 cocktailaugurkjes
  • 2 theelepels ketchup
  • 1 theelepel mosterd
  • kneepje citroensap
  • hard gekookt ei
  • 10 druppels tabasco
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • peper en zout

Werkwijze

  • Doe de tonijn in een kom en maak het met een vork los.
  • Snij vervolgens de augurkjes heel fijn.
  • Snij dan het ei in hele kleine stukjes.
  • Doe alle ingrediënten, behalve peper en zout, in de kom en roer alles goed door elkaar.
  • Breng nu op smaak met peper en zout.
  • En klaar is je tonijnsalade. Makkelijk hè? En supersnel toch? Een kind kan de was doen.

Tips

  • Je kunt de mayonaise ook vervangen door Griekse yoghurt. Dit is minder vet dan mayonaise, dus gezonder.
  • Je kunt ook nog wat maïs toevoegen, dit is ook heel erg lekker.
  • Deze salade is ongeveer 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Dek de salade wel af, ook al zet je deze in de koelkast. Het beste kun je dergelijke salades bewaren in een afgesloten bakje.
tonijnsalade, Tonijnsalade, Smultalk

Plaats een reactie