Stroopwafel-karamelcake

stroopwafel-karamelcake, Stroopwafel-karamelcake, Smultalk
stroopwafel-karamelcake, Stroopwafel-karamelcake, Smultalk

Stroopwafel-karamelcake is echt een heerlijke cake. De combinatie van stroopwafel, karamel en kaneel is zalig.

De basis is weer de vanillecake. Het is zo makkelijk. Je hebt een goede basiscake en zo kan je met heel veel verschillende smaken en ingrediënten experimenteren.

Ingrediënten Stroopwafel-karamelcake

  • 250 ongezouten roomboter
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 eieren
  • 250 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • snufje zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 75 gram fudge (zachte karamel) + wat extra voor topping
  • 150 gram stroopwafels + extra voor topping
  • 1 eetlepel bloem

Benodigdheden

  • cakevorm van 30 cm
  • mixer
  • bakspray

Werkwijze

  • Zorg dat de boter en de eieren op kamertemperatuur zijn.
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Spray de cakevorm in met de bakspray.
  • Snijd de stroopwafels en de karamel in kleine stukjes.
  • Klop de boter, de suiker en vanillesuiker luchtig.
  • Voeg dan één voor één de eieren toe en mix tot het ei volledig is opgenomen.
  • Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, kaneel en zout beetje bij beetje toe en mix tot een glad en luchtig beslag.
  • Doe daarna de karamelstukjes in een kom met een beetje bloem en schud goed door elkaar. De bloem zorgt ervoor dat de karamelstukjes niet naar de bodem zakken.
  • Spatel dan de stroopwafel- en de karamelstukjes door het beslag.
  • Stort het beslag in de ingevette bakvorm.
  • Dan de extra stroopwafel- en karamelstukjes op de cake strooien.
  • Doe de cakevorm in de voorverwarmde oven in het midden op het rooster en bak de cake in ca. 55-60 minuten goudbruin en gaar.
  • De cake is gaar als je met een sateprikker in de cake prikt en de prikker komt er schoon en droog uit.
  • Laat de cake nog 10 minuten in de vorm rusten.
  • Haal de cake uit de vorm en laat hem verder op een rooster afkoelen.

Tips

  • Je kunt de cake goed ingepakt in aluminiumfolie ca. een week bewaren.
  • Ook kun je hem invriezen, dan blijft hij zo’n drie maanden goed.
stroopwafel-karamelcake, Stroopwafel-karamelcake, Smultalk

2 gedachten over “Stroopwafel-karamelcake”

Plaats een reactie