
Spookjes van meringue. Leuk om te maken voor Halloween. Ze zijn schattig, heel lekker en heel makkelijk om te maken.
De poedersuiker in dit recept zorgt voor de stevigheid en de maizena laat het schuim mooi drogen en zorgt voor de knapperige buitenkant en de zachte binnenkant.
Andere leuke Halloweentraktaties zijn de knakworst mummies, de oreo spinnen en het Halloween fruit.
Ingrediënten Spookjes van meringue
ca. 30 stuks (afhankelijk van de grootte)
- 3 eiwitten (90 gram)
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 100 gram poedersuiker
- 7 gram maizena
- theelepel vanille-extract
- snufje zout
Benodigdheden
- mixer
- zeef
- spatel
- bakpapier
- spuitzak met rond glad spuitmondje ca. 10-11 mm doorsnee
- decoratiestiften chocola van een bekende Duitse dokter
Werkwijze
- Maak voordat je begint de kom en de gardes goed schoon met wat keukenpapier en citroensap.
- Verwarm de oven voor op 90°C (boven- en onderwarmte).
- Doe het eiwit samen met het zout en het vanille-extract in een kom.
- Mix tot het eiwit luchtig is en voeg dan lepel voor lepel de suiker erbij.
- Mix dan ca. 4 minuten door tot het eiwit stijf is (je moet de kom op zijn kop kunnen houden, zonder dat er wat uitvalt).
- Zeef vervolgens de poedersuiker en maizena boven de kom en spatel het door het eiwit.
- Doe het mengsel in een spuitzak met een rond glad spuitmondje.
- Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en spuit de spookjes. Om een spookje te maken, hou je de spuitzak iets boven het bakpapier, terwijl je de spuitmond op dezelfde plaats houdt en knijp je tot je de onderkant breed genoeg vindt. Dan blijf je knijpen en trek je de spuitzak langzaam omhoog, zo krijg je een soort kegel. Als je je spook groot genoeg vindt, stop je met knijpen en trek je de spuitzak rustig weg. Laat wel wat ruimte tussen de spookjes, want ze zetten een beetje uit.
- Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak ze in ca. 1¼ – 2 uur gaar.
- Als ze klaar zijn, zet je de oven uit en laat ze dan in de oven afkoelen.
- Daarna maak je met de decoratiestift oogjes en mondje op het spookje.
Tip
Je kunt deze meringue spookjes tot ca. 2 weken bewaren in een trommel en vrij van vocht.

Ze waren heerlijk!
🙂