
Een lekker borrelhapje: komkommerhapjes met heksenkaas. De heksenkaas doet het goed met de frisse komkommer. Dit is een ideaal borrelhapje, want je kunt ze in grote hoeveelheden maken en ze zijn zo klaar! Fijn voor een verjaardag of een buffet. En het heeft maar drie ingrediënten! Makkelijker en sneller kan het bijna niet.
Er staat nog een artikel online, nl. Komkommerhapjes 3x. Nog 3 voorbeelden van een hapje met komkommer: komkommer met brie en pecannoten, komkommer met filet americain en komkommer met zalm en kruidenkaas. En in het artikel Lekkere hapjes staat ook nog komkommer met brie en zalm. Allemaal lekkere en makkelijke hapjes met komkommer, die goed van te voren zijn klaar te maken.
Ingrediënten Komkommerhapjes met heksenkaas
ca. 14-16 hapjes
- 1 komkommer
- bakje heksenkaas
- 3 plakjes bacon
Werkwijze
- Bak de plakjes bacon uit op laag vuur (ca. 5 minuten) en leg ze dan op keukenpapier om uit te lekken.
- Snij de komkommer in stukjes van ca. 1½ cm dik. Je kunt ervoor kiezen om de komkommer te schillen, maar dat heb ik niet gedaan, want ik vind de schil wel lekker. Je zou ook eventueel met een dunschiller een paar reepjes schil van de komkommer af kunnen halen. Dat geeft een leuk effect.
- Hol de komkommer uit met een meloenschepje (meloenbolletjeslepel), maar zorg ervoor dat de onderkant heel blijft en dep ze droog met wat keukenpapier.
- Vul vervolgens de komkommer met een theelepeltje met de heksenkaas.
- Snij daarna de uitgebakken bacon in kleine stukjes en verdeel deze over de heksenkaas.
- En klaar is dit supersnelle hapje.
Tip
- Deze komkommerhapjes met heksenkaas kun je ruim van te voren maken. Bewaar ze dan afgedekt in de koelkast.

Lekker hoor.