Knoflookbrood

knoflookbrood, Knoflookbrood, Smultalk
knoflookbrood, Knoflookbrood, Smultalk

Hoe lekker is dit, zelfgemaakt knoflookbrood. Brood met een dikke laag kruidenboter en kaas uit de oven. Serveer het bijvoorbeeld in sneetjes bij de borrel, maar dit knoflookbrood is ook heel erg lekker met een kop soep. Het is heel erg makkelijk te maken. Ik gebruikte 2 ciabattina’s, maar je kunt ook een afbakstokbroodje of een afbakciabatta gebruiken. Het lekkerst is het om zelfgemaakte kruidenboter te gebruiken.

Ingrediënten Knoflookbrood

  • 2 ciabattina’s
  • ca. 80 gram kruidenboter
  • ca. 50 gram geraspte mozzarella of geraspte kaas
  • paprikapoeder
  • fijn gesneden peterselie

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
  • Snij de ciabattina’s over de lengte doormidden.
  • Smeer vervolgens een lekkere dikke laag kruidenboter op de 4 helften.
  • Strooi daarop de geraspte mozzarella of kaas.
  • Strooi er dan een beetje paprikapoeder overheen.
  • Leg de ciabattina’s op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif dan de bakplaat in het midden van de oven en bak ongeveer 12 minuten, tot de kaas is gesmolten.
  • Strooi er wat fijn gesneden peterselie over.

Tip

  • Je kunt deze knoflookbroodjes al helemaal van te voren maken en afbakken. Bewaar ze in een afgesloten plastic bakje en wanneer je ze nodig hebt, doe je ze nog even terug in een voorverwarmde oven op 180°C voor 10 minuten om ze weer warm en knapperig te maken.
knoflookbrood, Knoflookbrood, Smultalk

Plaats een reactie