Kipcocktail

kipcocktail, Kipcocktail, Smultalk
kipcocktail, Kipcocktail, Smultalk

Een heerlijk en fris voorgerecht, kipcocktail met kerriemayonaise en mandarijnen. Een simpel, maar feestelijk voorgerecht. En heel eenvoudig te maken. En volledig kidsproof.

Dit gerecht kan je goed voorbereiden, waardoor je vlak voor het serveren bijna geen tijd meer kwijt bent. Je kunt het ook in kleine glaasjes serveren als hapje op een feestje. Op dezelfde manier kun je van dit gerecht natuurlijk ook een prima amuse maken.

Ingrediënten Kipcocktail

voor 4 personen

  • 300 gram kipfilet (je kunt ook gerookte kip gebruiken, de stappen van het koken van de kip kan je dan overslaan)
  • ½ liter water
  • kippenbouillontablet
  • blikje mandarijnen
  • 100 gram ijsbergsla, fijn gesneden
  • zout
  • bieslook, voor de garnering (peterselie kan ook)

voor de kerriemayonaise:

  • 2 eetlepels mayonaise of Yofresh
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • wat sap van de mandarijnen
  • peper en zout

Werkwijze

  • Wrijf de kip in met zout.
  • Los het kippenbouillontablet op in een halve liter kokend water en kook de kip in ca. 20 minuten gaar.
  • Haal de kipfilet eruit en laat het afkoelen om vervolgens in kleine blokjes te snijden.
  • Snij de partjes mandarijn in 2-3 stukjes.
  • Maak de dressing door de kerriepoeder door de mayonaise te roeren. Met het sap van de mandarijnen maak je de saus iets dunner en breng het op smaak met peper en zout.
  • Schep dan de stukjes kipfilet, de stukjes mandarijn, de sla en de dressing door elkaar.
  • Schep dan het mengsel in 4 mooie coupes of schaaltjes.
  • Garneer met wat mandarijntjes en wat bieslook.

Tips

  • De kipfilet kan je eventueel al een dag eerder koken en klein snijden. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.
  • De mandarijnen kun je ook vervangen door ananas, perzik, mango of appel. De stukjes appel dan wel even met wat citroensap besprenkelen, tegen het verkleuren.
  • Je kunt ook nog wat walnoten grof hakken en toevoegen aan het mengsel.
  • Je kunt dit voorgerecht van te voren maken en in de koelkast bewaren. Maar niet te lang, anders verlept de sla.
kipcocktail, Kipcocktail, Smultalk

1 gedachte over “Kipcocktail”

Plaats een reactie