Eiersalade

eiersalade, Eiersalade, Smultalk
eiersalade, Eiersalade, Smultalk

Een dagje later dan gewend, maar het was de afgelopen dagen een beetje druk. Op de valreep toch nog even een overheerlijke eiersalade. Dit mag eigenlijk niet ontbreken op tafel tijdens het ontbijt, brunch of lunch tijdens Pasen. Maar ik wilde je hem niet onthouden, vandaar iets verlaat.

Maar hij doet het altijd goed, of op je brood of op een toastje. Het is heel snel en makkelijk zelf te maken. De ingrediënten heb je waarschijnlijk allemaal wel in huis. De mayonaise kan je vervangen door Yofresh of (Griekse) yoghurt. Het is net zo lekker, maar net even wat ‘slanker’ voor degenen die aan de lijn denken.

Een andere lekkere salade voor op een toastje of brood is tonijnsalade. Deze is ook erg lekker. Het voordeel van zelf salades maken is dat je namelijk weet wat erin zit. In die van de supermarkt zitten vaak vreemde ingrediënten, waarvan je niet eens weet wat het is. En deze salades zijn redelijk gezond en gewoon heel snel gemaakt. Daar hoef je het niet voor te laten.

Ingrediënten Eiersalade

ca. 300 gram

  • 4 eieren
  • 2 flinke eetlepels mayonaise, halvanaise, Yofresh of Griekse yoghurt
  • 1½ eetlepel bieslook, fijn geknipt of gesneden
  • 1 theelepel mosterd
  • snuf kerriepoeder
  • snuf paprikapoeder
  • 10 druppels tabasco (optioneel)
  • peper en zout

Werkwijze

  • Kook de eieren hard in ca. 10 minuten en laat ze schrikken onder koud stromend water en laat ze afkoelen in het koude water.
  • Pel de eieren en snijd ze dan in kleine stukjes.
  • Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe en roer goed door elkaar.
  • Breng daarna op smaak met peper en zout.
  • Ter garnering kan je de eiersalade bestrooien met wat bieslook.
  • En klaar is deze heerlijke eiersalade.

Tips

  • De eieren kun je al een dag eerder koken. Dan zijn ze al afgekoeld als je gaat beginnen.
  • In een afgesloten bakje kun je deze eiersalade wel 3-4 dagen bewaren in de koelkast.
eiersalade, Eiersalade, Smultalk

2 gedachten over “Eiersalade”

Plaats een reactie