
Brownies, ben je er ook zo gek op? Knapperig van buiten en heerlijk smeuïg van binnen. En dan met een heerlijke volle intense chocoladesmaak. Hemels gewoon!
Ingrediënten Brownies
voor ca. 15-16 stuks
- 60 gram ongezouten roomboter
- 75 gram donkerbruine basterdsuiker
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 125 pure chocolade
- 1 eetlepel (schenk)stroop
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 100 gram bloem
- 20 gram cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 eetlepels chocolate chips (optioneel)
- snuf zout
Benodigdheden
- bakvorm ca. 17 x 27 cm (20 x 20 cm kan ook)
- bakpapier
- bakspray of boter om in te vetten
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Doe de boter, de chocolade en de stroop in een steelpannetje. Op laag vuur roer je tot de boter en chocolade zijn gesmolten. Laat dit nu afkoelen. Dit kun je bevorderen door het pannetje in een bak met koud water te zetten. Af laten koelen tot kamertemperatuur.
- Klop ondertussen de eieren, het vanille-extract, de suiker en de basterdsuiker totdat het enorm luchtig is, ca. 4-5 minuten op hoge snelheid. Dit zorgt voor een mooie glanzende bovenkant.
- Voeg vervolgens het afgekoelde chocolademengsel toe aan het eiermengsel en spatel het er doorheen.
- Zeef de bloem, de cacao, het bakpoeder en het zout boven de kom en spatel dit er ook doorheen tot het een egaal mengsel is.
- Roer daarna de chocolate chips er doorheen.
- Vet de bakvorm in met boter of spuit hem in met bakspray. Doe dan hier een vel bakpapier in. Laat de uiteinden over de vorm hangen, zo kan je hem straks heel makkelijk uit de vorm halen.
- Giet het beslag in de vorm en strijk het glad.
- Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de brownie in 20 minuten gaar.
- Je kunt controleren of de brownie gaar is door er een sateprikker in te prikken. Er mag nog wat chocola aan de prikker zitten, maar het mag niet te nat zijn.
- De bovenkant ziet er droog en glanzend uit na het bakken.
- Laat de brownie volledig in de vorm afkoelen, voordat je hem eruit haalt en in stukjes snijdt.
Tips
- In plaats van chocolate chips kun je ook gehakte walnoten, pecannoten of stukjes amandel toevoegen. Je kunt er ook wat zeezout overheen strooien.
- De brownie kun je ingepakt in aluminium folie of in een goed afgesloten trommel een week bewaren. Niet in de koelkast zetten, want dan droogt hij uit. Je kunt hem ook luchtdicht verpakt in de vriezer bewaren, dan blijft het zo’n drie maanden goed.

Jammer dat het al op was.
Helaas