
Dit is een heerlijke aardappel-zalmsalade. Lekker met een verjaardag of op een buffet. Voor een feestje of misschien wel bij de barbecue?
Het maakt niet uit. Het fijne ervan is dat je hem al een dag van te voren kunt maken. Vind je het te veel dit recept voor 10 personen, dan doe je lekker alles door de helft. Nog een lekkere maaltijdsalade is de rundvleessalade.
Ingrediënten Aardappel-zalmsalade
voor ca. 10 personen
- 2 blikjes zalm
- 750 gram aardappelen
- ui
- 6 cocktailaugurken
- 2 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel mayonaise of halvanaise
- 3 eetlepels yofresh
- kneepje citroensap
- 50 gram gerookte zalmblokjes
- 2 gekookte eieren, in kleine stukjes
- 2 theelepels paprikapoeder
- peper en zout
Garnering
- 2 gekookte eieren in plakjes
- wat cocktailaugurken
- 50 gram gerookte zalmblokjes
- zilveruitjes
- blaadjes sla
Benodigdheden
- aardappelstamper
- grote schaal
Werkwijze
- Kook de 4 eieren in ca. 10 minuten.
- Kook de aardappelen ca. 20 minuten. Stamp de aardappelen terwijl ze nog warm zijn. Voeg de ketchup (zorgt voor een mooie kleur), paprikapoeder, peper en zout toe en roer goed door elkaar.
- Snipper de ui en snij de augurken in kleine stukjes.
- Maak de blikjes zalm open en vang het vocht op in een schaaltje. Haal de zalm uit het blik en haal de graten eruit.
- Voeg de mayonaise, de yofresh en wat citroensap toe en roer weer goed door.
- Voeg dan de ui en augurk toe. Verpulver de zalm boven de kom en roer goed door elkaar. Doe wat opgevangen vocht uit het blik erbij en roer goed. Het mag niet te dun worden.
- Roer ook 2 eieren, in kleine stukjes gesneden, erdoor.
- Breng vervolgens het geheel op smaak met peper en zout.
- Laat de zalmsalade een nachtje in de koelkast staan.
- De volgende dag ga je de salade opmaken. Roer eerst de salade nog even goed door.
- Leg op een schaal wat blaadjes sla (alleen de randen) en breng vanuit het midden de zalmsalade aan. Maak er een mooie bult van.
- Dan met de bolle kant van een lepel wat mayonaise of yofresh uitsmeren over de salade. Strooi hier een beetje paprikapoeder over heen.
- En dan kun je de aardappel-zalmsalade garneren met de plakjes ei, de augurkjes en/of zilveruitjes en de blokjes gerookte zalm.
Tips
- Het lekkerste is om deze salade echt een dag van te voren te maken, dan kunnen de smaken goed doortrekken.
- Je kunt de aardappelen al een dag eerder koken.

Lijkt me heerlijk