Zoetzure komkommer

zoetzure komkommer, Zoetzure komkommer, Smultalk
zoetzure komkommer, Zoetzure komkommer, Smultalk

Zoetzure komkommer met wat suiker en een scheutje azijn. Eigenlijk is het ook niet meer dan dat. Ik heb deze zoetzure komkommer nog wat extra pit gegeven door er wat chilivlokken bij te doen, je kunt natuurlijk ook een half rood pepertje toevoegen.

Ook heb ik de dressing kort aan de kook gebracht, hierdoor lost de suiker op en krijg je een gladde zoetzure dressing. Zoetzure komkommer is een fris bijgerecht voor bijvoorbeeld nasi, een Indische rijsttafel of bij Daging smoor. Lekker fris van smaak, een beetje zuur, een beetje zoet en een klein beetje extra pit. En in een mum van tijd is het klaar. Het is een heel eenvoudig recept en het is het allerlekkerste als je het minimaal een paar uur van tevoren maakt. 

Veel maaltijden zijn niet compleet zonder een beetje zoetzure komkommer erbij. Vooral bij de pittige gerechten is het een goed idee om wat zoetzuur erbij te serveren. Met dit recept maak jij de lekkerste zoetzure komkommer!

Benodigdheden Zoetzure komkommer

  • 1 komkommer
  • 25 ml (witte wijn)azijn
  • 25 ml water
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel chilivlokken of een half rood pepertje
  • peper en zout

Werkwijze

  • Was de komkommer en snij de komkommer in plakjes of stukjes. Ik laat zelf de schil altijd zitten, maar je kan de komkommer natuurlijk ook schillen, net wat jij lekker vindt.
  • Verwarm de azijn, water, suiker, chilivlokken, peper en zout in een steelpannetje tot de suiker is opgelost.
  • Giet dit mengsel over de komkommer en laat afkoelen en zet daarna in de koelkast.

Tips

  • Deze komkommer kan je al ruim van te voren klaarmaken, dan trekken de smaken goed in de komkommer.
  • Je kan deze komkommer ook goed in de koelkast bewaren, ongeveer een week.
  • Een hele leuke en lekkere variatie op deze zoetzure komkommer is om een sinaasappel toe te voegen. Voeg een aantal partjes van de sinaasappel toe, in stukjes gesneden en het restant van de sinaasappel pers je uit en voeg je aan de dressing toe.
zoetzure komkommer, Zoetzure komkommer, Smultalk

Plaats een reactie