
Vandaag een Turks brood met carpaccio en pestomayo. Hoe lekker is dat? Heerlijk bij de lunch of met een kopje soep. De pestomayonaise is zelfgemaakt, maar je kunt ook 3 eetlepels mayonaise nemen en daar 2 of 3 theelepels kant-en-klare groene pesto doorheen roeren. Maar er gaat niets boven eigengemaakte pestomayonaise. En het is eigenlijk zo gemaakt. En dan lekker beleggen met rucola, pijnboompitten en geraspte kaas. Loopt het water je al in de mond? Ik heb nog een voorbeeld van een ontzettend lekker belegd brood: Turks brood met zalm en kruidenkaas.
Ingrediënten Turks brood met carpaccio en pestomayo
voor 8 porties
- Turks brood
- ca. 250 gram carpaccio (2 verpakkingen uit de supermarkt)
- ca. 25 gram pijnboompitten
- geraspte parmezaanse kaas of grana padano ( je kunt ook flakes nemen)
- zakje rucola (80 gram)
- peper en zout
- recept pestomayonaise
Werkwijze
- Bak het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kunt natuurlijk ook een vers Turks brood kopen. Als je het afgebakken hebt in de oven, laat het brood dan goed afkoelen.
- Maak ondertussen de pestomayonaise.
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan mooi goudbruin voor extra smaak.
- Snijd het brood horizontaal door midden (zodat je een boven- en onderkant hebt).
- Smeer daarna ruim pestomayonaise op de onderste helft.
- Beleg dit dan met de carpaccio. Strooi er wat peper en zout over.
- Verdeel vervolgens de geroosterde pijnboompitten, de geraspte kaas en de rucola over de carpaccio.
- Leg de bovenkant erop en snij het brood doormidden en dan elke helft in 4 stukken.
- Steek er een prikker in en serveer.
- Eet smakelijk!
Tips
- Je kan dit Turks brood met carpaccio en pestomayo eventjes van te voren klaar maken. Dek dan af met wat aluminiumfolie. Maar ik zou het niet te lang van te voren maken.
- Wat je wel al ruim van te voren kunt doen is de pestomayonaise maken en afgedekt bewaren in de koelkast, je kunt de pijnboompitten alvast roosteren en de kaas raspen.

Lekker hoor!