
Een lekker en makkelijk en snel ontbijtje: vanilleyoghurt met aardbeien en durum. Maar wat is nu durum? Durum is gepofte tarwe. Bij het poffen van tarwe worden geen verdere grondstoffen toegevoegd, waardoor je de natuurlijke smaak van tarwe ervaart.
Door het poffen van tarwe blijven de natuurlijke eigenschappen van het graan behouden. De zak bevat puur alleen gepofte tarwe. Geen zout, geen suiker, geen e-nummers en andere toevoegingen. Met andere woorden: deze granen zijn heel gezond. Ze bevatten heel veel goede bouwstoffen, zoals eiwitten, en ze zijn rijk aan vezels. De meeste graansoorten zijn ook vrij laag in suikers en bevatten veel koolhydraten. Deze luchtige en crunchy gepofte durumtarwe is een geweldige manier om je dag mee te beginnen. De tarwe heeft een lekkere bite en doet het altijd goed in de yoghurt of melk. Eventueel kun je het combineren met een beetje honing en/of stukjes fruit.
Ingrediënten Vanilleyoghurt met aardbeien en durum
- schaaltje vanilleyoghurt
- 6 aardbeien
- handje durum (ca. 7 gram)
Werkwijze
- Was de aardbeien en verwijder het kroontje.
- Doe de vanilleyoghurt in een schaaltje en voeg dan de aardbeien en durum toe.
- En klaar is je ontbijt. Zo gebeurd toch? Geniet ervan.
Tips
- Je kunt ook gewone yoghurt gebruiken, voeg dan naar believen een scheutje honing toe.
- Het schaaltje yoghurt kun je natuurlijk met alle soorten fruit vullen, net wat jij lekker vindt.
- Durum is veelzijdig te gebruiken. Je kunt er perfect mee bakken. Ze geven baksels een geweldige crispy bite en meer smaak. Ook kun je een handje door de salade doen of door wokgerechten.
- Kortom, eigenlijk zijn er geen limieten. Gepofte granen zijn overal in te verwerken. Het is bijvoorbeeld lekker over ijs of wat dacht je, om zo uit het vuistje te knabbelen. Ik denk dat je kleine kinderen hier een groot plezier mee doet. Een schaaltje gepofte tarwe: een gezonde snack voor de kleintjes.
