Salade met kip en ansjovisdressing

salade met kip en ansjovisdressing, Salade met kip en ansjovisdressing, Smultalk
salade met kip en ansjovisdressing, Salade met kip en ansjovisdressing, Smultalk

Dit is een heerlijke salade met kip en ansjovisdressing. En door de pijnboompitjes en de panko krijgt het een heerlijke crunchy bite. Een lekkere salade voor de lunch en met een broodje erbij wordt het een avondmaaltijd.

Ken je die kant-en-klare maaltijdsalades uit de supermarkt? Dit is er ook een, maar dan zelfgemaakt met een overheerlijke dressing. En lekker dat-ie is. En stukken goedkoper!

Ingrediënten Salade met kip en ansjovisdressing

voor 2 personen

  • 300 gram gemengde salade
  • een flinke kipfilet
  • 30 gram panko
  • 20 gram pijnboompitten
  • maizena
  • zout en peper
  • 3 eetlepels olie

voor de dressing:

  • 2-3 eetlepels yofresh
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 15 gram parmezaanse kaas geraspt (of een andere pittige kaas)
  • teentje knoflook geperst of heel fijn gesneden
  • ½ theelepel suiker
  • half blikje ansjovisfilet, droog gedept en fijn gesneden
  • scheutje melk
  • theelepel citroensap
  • peper

Benodigdheden

  • staafmixer
  • koekenpan
  • theezeefje

Werkwijze

  • We beginnen om de dressing te maken. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een hoge kom en blend met de staafmixer tot een redelijk gladde saus.
  • Vervolgens rooster je de pijnboompitten in de koekenpan. Leg ze apart op een bord.
  • Verwarm in dezelfde pan een eetlepel olie en voeg de panko en wat zout toe. Rooster de panko tot het mooi goudbruin is. Roer constant, want het verbrand zeer snel. Leg dit ook op het bord.
  • Snijd de kipfilet in lange repen. Bestrooi ze met peper en zout. Vervolgens bestrooi je de repen kipfilet (met behulp van een theezeefje) aan weerszijden met maizena (geeft een lekker knapperig korstje).
  • Maak de koekenpan even schoon met een velletje keukenpapier en verwarm 2 eetlepels olie.
  • Bak hierin de repen kipfilet tot ze mooi bruin zijn en een knapperig korstje hebben.
  • Haal ze uit de pan en snij daarna de repen kipfilet in kleinere stukjes.
  • Doe de salade in een kom en roer dan de dressing er doorheen.
  • Leg de salade op een bord en strooi hier overheen de panko en de pijnboompitten en leg hierop de stukjes kip.
  • Eet smakelijk!
salade met kip en ansjovisdressing, Salade met kip en ansjovisdressing, Smultalk

Plaats een reactie