
Een salade met aardbeien, brie en serranoham. Lekker bij de lunch of avondmaaltijd. Op een zomerse dag bij de barbecue doet deze salade het ook erg goed. Brie en aardbeien is een heerlijke combinatie. Het frisse van de aardbeien en het zoutige van de ham. En dan de smeuïge brie erbij. En wat dacht je dan van de nootachtige smaak van de rucola. Zálig.
Je kunt er ook een handje noten bij doen voor wat crunch. Zo heb je een voedzame en gezonde maaltijdsalade die heerlijk smaakt en er ook nog eens vrolijk uitziet. Deze frisse salade met aardbeien, brie en serranoham is zo gemaakt; hij staat binnen een kwartiertje op tafel. En het is weer eens wat anders dan andere salades. Nog een andere lekkere salade met fruit: rucolasalade met druiven.
Ingrediënten Salade met aardbeien, brie en serranoham
voor 2-3 personen
- 250 gram aardbeien, gehalveerd
- 6 plakken serranoham of parmaham
- 100 gram brie, in stukjes gesneden
- 85 gram rucola
- sap van een halve sinaasappel
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- peper en zout
Benodigdheden
- staafmixer
- koekenpan
Werkwijze
- Verhit een lepel olijfolie in de koekenpan. Snij of scheur de plakken serranoham (of parmaham) in stukjes. Bak ze vervolgens krokant in ongeveer 2-3 minuten. Laat de stukjes uitlekken op wat keukenpapier.
- Pureer daarna 6 aardbeien met een lepel olijfolie, sinaasappelsap, balsamicoazijn, peper en zout tot een gladde dressing. Schep dan de dressing door de sla.
- Schep de rest van de aardbeien, de brie en de stukjes serranoham (parmaham) door de rucola.
Tips
- Je kunt de brie ook vervangen door camembert of door geitenkaas.
- Je kunt de salade ook uitbreiden met komkommer, geroosterde pistache- of walnoten, cashewnoten of geroosterde pijnboompitten. Het is net wat je lekker vindt. Of wat dacht je van stukjes gerookte kip? Ook een aanrader.
