Pizzabroodjes van croissantdeeg

pizzabroodjes van croissantdeeg, Pizzabroodjes van croissantdeeg, Smultalk
pizzabroodjes van croissantdeeg, Pizzabroodjes van croissantdeeg, Smultalk

Een zeer smakelijk borrelhapje: pizzabroodjes van croissantdeeg. Maar dit misstaat ook niet op tafel bij de lunch. Of bij een high-tea, ook een leuk idee. Ze zijn makkelijk te maken en snel klaar. En je kunt ze ook al van te voren maken.

voor 18 stuks

  • 1 blikje croissantdeeg XL (340 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 80 gram geraspte kaas en/of cheddar (ik gebruikte ze allebei)
  • eetlepel Italiaanse kruiden
  • theelepel knoflookpoeder
  • 3 grote plakken salami (of 8 kleine plakjes) (cervelaat of chorizo kan ook)
  • wat extra geraspte kaas als topping
  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
  • Snij de salami (of de cervelaat of chorizo) in kleine stukjes.
  • Als je plakken cheddarkaas gebruikt, scheur ze dan in kleine stukjes.
  • Rol het croissantdeeg uit op het aanrecht. Snij over de verticale naden, zodat je drie stukken krijgt. Knijp de diagonale naden dicht en druk ze goed aan.
  • Smeer de drie stukken croissantdeeg in met de tomatenpuree.
  • Hierover verdeel je de Italiaanse kruiden en de knoflookpoeder gelijkmatig.
  • Verdeel de stukjes cheddar en de geraspte kaas over de drie stukken en bestrooi daarna met de stukjes salami.
  • Rol de drie stukken weer op, je begint aan de korte kant. Druk de zijkanten met je handen een beetje aan, zodat je een mooie rol hebt. Daarna knijp je de naad weer een beetje dicht.
  • Met een scherp mes snij je elke rol in zes stukjes. Leg deze dan op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar boven. Er moet wel enige ruimte tussen zitten, want ze zetten nog uit. Ik heb voor de 18 stukjes 2x de bakplaat gevuld.
  • Strooi nog wat geraspte kaas over de bovenkant.
  • Bak de pizzabroodjes in ca. 11-12 minuten gaar.
  • Smikkelse!
  • Als ze net uit de oven komen, smaken ze heerlijk. Maar koud ze ook nog heel erg lekker.
  • Je kunt ze van te voren maken. Wil je ze warm serveren, doe ze dan nog even voor 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Goed afgedekt zijn deze pizzabroodjes van croissantdeeg 2-3 dagen houdbaar.
pizzabroodjes van croissantdeeg, Pizzabroodjes van croissantdeeg, Smultalk

1 gedachte over “Pizzabroodjes van croissantdeeg”

Plaats een reactie