
Pizza stengels, een lekker hapje voor bij de borrel. Je kunt ze ook bij een kop soep eten of als onderdeel van een buffet. Deze pizza stengels zijn gemaakt van pizzadeeg. Nu kun je een rol kant-en-klaar pizzadeeg kopen en een los potje tomatensaus, maar je hebt ook kant-en-klaar pizzadeeg inclusief een potje tomatensaus (bijvoorbeeld van Tante Fanny of het eigen merk van AH). Dan ben je dus voordeliger uit.
Ingrediënten Pizza stengels
- pizzadeeg
- tomatensaus
- geraspte kaas
- Italiaanse kruiden
- plakjes salami
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
- Maak de verpakking open en rol het deeg uit. Met een deegroller rol je het deeg in de lengte dun uit.
- Snij vervolgens dit stuk door de helft.
- Smeer de tomatensaus op beide kanten. Op één stuk smeer je het heel dun uit en op het andere stuk deeg wat royaler.
- Over de kant met de meeste saus strooi je daarna wat Italiaanse kruiden, de geraspte kaas en daarover verdeel je de plakjes salami.
- Leg nu hierover het andere stuk deeg (de kant met de saus naar beneden) en druk zachtjes aan.
- Met een scherp mes of een pizzasnijder snij je het deeg in repen. Maak ze zo breed als je zelf wilt, ik haalde er 9 uit.
- Verplaats de repen naar een met bakpapier beklede bakplaat en draai beide uiteinden in tegenovergestelde richting, zodat ze gedraaid zijn.
- Bak de pizza stengels in ca. 14-18 minuten gaar en goudbruin.
Tips
- Zowel warm als koud zijn deze pizza stengels erg lekker.
- Ik heb ze bij de borrel geserveerd, dus ik heb ze iets kleiner gemaakt en door de helft gesneden.
- Je kunt ze 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt ze voor gebruik ook weer even in de oven oppeppen, zodat ze weer warm en knapperig zijn. 5 Minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Mmmmm lekker!