
Ben jij ook zo gek op pinda’s? Gezouten of ongezouten, het maakt me niet uit. Deze variant, pinda’s met ahornsiroop en zeezout, is om je vingers erbij af te likken. Echt waar! Het is een spannende combinatie van zoet en zout. En ze zijn zo gemaakt.
Ik heb een zak ongepelde pinda’s gekocht en die gedopt (tijdens het televisie kijken, scheelt weer tijd). Dit is nog het meeste werk. Nu weet ik zeker dat ik pinda’s heb zonder allerlei toevoegingen en ongebrand. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een doosje of zakje in de supermarkt kopen. Je kunt ook amandelen, hazelnoten, cashewnoten, walnoten of pecannoten gebruiken. Of een mix hiervan. Als ze maar ongebrand zijn. Zo’n schaaltje pinda’s met ahornsiroop en zeezout is een succes bij de borrel, op een verjaardag of bij een receptie. Je zal zien dat ze zo op zijn.
Ingrediënten Pinda’s met ahornsiroop en zeezout
- 1 zak ongepelde pinda’s van 500 gram, gedopt blijft er over ca. 350 gram
- 40 ml ahornsiroop
- grote snuf zeezout
Benodigdheden
- bakplaat
- bakpapier
- ovenschaal
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Dop de pinda’s (dit kan je dus al van te voren doen, bewaar in een afgesloten bakje). Laat bij een aantal pinda’s het vlies zitten. Doe ze daarna in een ovenschaal.
- Voeg de ahornsiroop toe en roer goed, zodat alle pinda’s met een laagje siroop bedekt zijn. Zorg ervoor dat het één laag blijft, desnoods doe je het in gedeelten.
- Doe de ovenschaal op een rooster midden in de oven en bak de pinda’s ongeveer 10 minuten.
- Zodra de pinda’s uit de oven komen, meteen bestrooien met zeezout.
- Leg ze op een vel bakpapier om af te laten koelen.
- Als ze net uit de oven komen, zijn ze nog kleverig, maar als ze afkoelen worden ze lekker krokant.
- Na een paar minuutjes kan je de pinda’s van elkaar afhalen en verder af laten koelen.
Tip
De siroop koekt erg aan in je ovenschaal. Als je de schaal meteen in het warme water zet en even laat weken, is hij zo schoon.
