
Een lekker recept voor pestomayonaise, met zelfgemaakte pesto. Een romige dip van mayonaise gecombineerd met een frisse basilicumpesto. Denk niet bij jezelf, wat een werk, dat is het dus niet. Het is zo gemaakt! Voor een nóg snellere versie, dan kun je kant-en-klare groene pesto gebruiken, maar ik heb er nu voor gekozen om de pesto zelf te maken.
Pestomayonaise is lekker door pastasalades, met een stokbroodje, als dip voor frietjes, gebakken aardappelen en groenten, op een hamburger of bij een turks brood met carpaccio. En het is ook heel erg lekker bij gebakken vis.
Ingrediënten Pestomayonaise
- de blaadjes van een plant basilicum (ca. 35 gram)
- 3 eetlepels mayonaise (of halvanaise)
- klein snufje suiker
- theelepel truffelmayonaise
- 40 gram geraspte parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 35 gram pijnboompitten
- sap van een halve citroen
- peper en zout
Werkwijze
- Voeg alle ingrediënten in een kom en mix met de hakmolen of met de staafmixer alles tot een gladde pestomayonaise.
- Proef even of het lekker is en of je misschien nog wat peper en zout moet toevoegen.
- Wil je de pesto niet zelf maken, meng dan 3 eetlepels mayonaise of halvanaise met 2 theelepels groene pesto en roer dit goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Tips
- De pestomayonaise kun je, mits goed afgedekt, een paar dagen in de koelkast bewaren. Dus je kunt hem al lekker van te voren maken.
- Als je dit lekker vindt, zou je ook bijvoorbeeld een eetlepel mayonaise kunnen vervangen door een eetlepel truffelmayonaise. Ik heb bij dit recept een theelepel toegevoegd, maar dat kan dus ook meer zijn.

Lekker hoor