
Een smakelijke en snelle pasta: penne arrabbiata met kip. Ideaal als je niet veel tijd hebt. Het is echt zo klaar.
Ingrediënten Penne arrabbiata met kip
voor 2 personen
- ca. 150 gram kipfilet (over de lengte doormidden gesneden, zo krijg je 2 kipfilets)
- courgette
- blik tomatenblokjes
- 200 gram penne
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
- uitje
- 25 gram bladpeterselie, fijngehakt
- ½ theelepel chilivlokken
- peper en zout
- 3 eetlepels olijfolie
- 30 gram geraspte (Parmezaanse) kaas
Werkwijze
- Snij de courgette in stukjes en gaar ze dan even voor in de magnetron, 2½ minuut op 750 Watt.
- Bestrooi de kip met peper en zout.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de filets op middelhoog vuur rondom goudbruin. Ze hoeven niet gaar te zijn, het garen gebeurt later.
- Haal ze uit de pan en leg op een bord.
- Voeg nog een eetlepel olijfolie toe in de pan en bak de knoflook, ui, de chilivlokken en ¾ van de peterselie ongeveer een halve minuut.
- Roer vervolgens de tomatenblokjes en de courgette erdoor. Vul het tomatenblikje voor de helft met water en voeg dat toe.
- Leg de kip in de tomatensaus en laat dan 8-10 minuten sudderen. Keer ze halverwege.
- Haal de kipfilets uit de saus en snij daarna in stukjes.
- Laat de saus nog ca. 10 minuten koken, totdat de saus wat dikker wordt.
- Breng, indien nodig, de saus op smaak met zout, peper en eventueel nog wat chilivlokken.
- Voeg de kipstukjes toe.
- Kook ondertussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet het goed af en schep door de saus.
- Verdeel dan de penne arrabbiata met kip over 2 borden en garneer met wat peterselie en geraspte kaas.
Tips
- Je kunt deze maaltijd al van te voren maken en op het laatste moment nog even opwarmen en garneren met geraspte kaas en peterselie.
- In plaats van chilivlokken kan je ook een rood pepertje gebruiken.
- Je zou ook nog wat champignons kunnen toevoegen.


Ziet er lekker uit