Ovenschotel gnocchi met groenten

ovenschotel gnocchi met groenten, Ovenschotel gnocchi met groenten, Smultalk
ovenschotel gnocchi met groenten, Ovenschotel gnocchi met groenten, Smultalk

Een makkelijke maaltijd deze keer, een ovenschotel gnocchi met groenten. Eerst even wat snijwerk en de oven doet de rest. Ideaal als je niet zoveel tijd hebt. Ik heb een ovenschaal gebruikt, maar je zou het ook op de bakplaat kunnen doen (traybake).

Ingrediënten Ovenschotel gnocchi met groenten

voor 4 personen

  • 500 gram gnocchi
  • paprika
  • 2 uien
  • wortel
  • courgette
  • teentje knoflook, fijn gesneden of geperst
  • 300 gram kipfilet (of kiphaasjes)
  • 400 gram tomatensaus
  • 10 gram Provençaalse kruiden (Italiaanse kruiden kan ook)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • geraspte kaas

Benodigdheden

  • ovenschaal of een bakplaat bekleed met bakpapier

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
  • Meng de kruiden met de olijfolie.
  • Snij de uiteindes van de courgette af en snij over de lengte doormidden en dan in plakjes.
  • Schil de wortel en snij ook in plakjes. Als je wilt, kun je de wortel even een paar minuutjes koken.
  • Maak de paprika en ui schoon en snij in stukjes.
  • Vervolgens snij je de kipfilet in stukjes.
  • Verdeel de gnocchi, de gesneden groenten, de knoflook en de kipfilet over een ovenschaal of een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrooi met peper en zout en schenk hierover de kruidenolie en de tomatensaus en meng dan goed door elkaar.
  • Schuif de ovenschaal of de bakplaat in het midden van de oven en bak ca. 20-25 minuten. Schep halverwege even om.
  • Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de geraspte kaas.

Tips

  • Je kunt er ook nog wat verse, fijngesneden basilicum over strooien.
  • Zorg ervoor dat de verse groenten (paprika, uien, wortel en courgette) ongeveer 600 gram is.
ovenschotel gnocchi met groenten, Ovenschotel gnocchi met groenten, Smultalk

1 gedachte over “Ovenschotel gnocchi met groenten”

Reacties zijn gesloten.