
Vandaag weer een lekkere en snelle maaltijd: Kip Stroganoff, vernoemd naar de Russische graaf Stroganov. Normaal maak je dit gerecht met rundvlees (Boeuf Stroganoff), maar dit kost wel wat tijd, want het vlees moet lang stoven om het lekker mals te krijgen. Dit gerecht met kip is een snelle versie. Je kunt dit gerecht ook ruim van te voren maken en op het laatste moment weer opwarmen.
Ingrediënten Kip Stroganoff
voor 2 personen
- 300 gram kipfilet
- 250 gram (kastanje)champignons
- rode paprika
- ui
- 2 teentjes knoflook
- 125 gram crème fraîche (light)
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 flinke eetlepel bloem
- blikje tomatenpuree (70 gram)
- 1 tl Worcestershiresauce
- 400 ml kokend water
- paprikapoeder
- peper en zout
- peterselie om te garneren
- olie/boter om in te bakken
Werkwijze
- Snipper de ui, snij de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Pers de knoflook uit en snij de kipfilet ook in blokjes.
- Bestrooi de blokjes kipfilet met paprikapoeder, peper en zout.
- Neem een hapjespan en verhit een scheut olie/boter. Bak dan de kipfilet op middelhoog vuur bruin en gaar en schep op een bord.
- Doe weer een beetje olie/boter in de pan en fruit de ui en paprika aan. Voeg dan de champignons toe en bak deze bruin in ca. 7-8 minuten.
- Voeg de geperste knoflook en de tomatenpuree toe en bak even mee.
- Vervolgens voeg je een ruime eetlepel bloem toe en bak de bloem al omscheppend op wat lager vuur even mee, zodat deze goed gaart.
- Voeg 400 ml kokend water toe en het bouillonblokje. Wel even verkruimelen. Meng alles goed door elkaar en laat het geheel even zachtjes pruttelen.
- Doe daarna de crème fraîche en de worcestershiresauce erbij en blijf roeren totdat de saus gebonden is.
- Voeg tot slot de gebakken kip toe en laat het geheel weer even pruttelen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de kip Stroganoff met rijst, pasta of aardappeltjes en wat fijn gesneden peterselie.
- Eet smakelijk!
Tip
- Je kunt eventueel nog een scheutje wodka toevoegen.

En wanneer eten we dit?
Lijkt me heel lekker.