
Vergeet de kant-en-klare salades uit de supermarkt. De allerlekkerste, goedgevulde kip-kerriesalade maak je lekker zelf!
Heerlijk op je boterham of broodje, maar ook overheerlijk op een toastje. En eigenlijk maak je deze salade in een handomdraai. Je kunt eventueel al een dag van te voren de kipfilet koken. Bewaar de kipfilet dan in een afgesloten bakje in de koelkast. En als je deze salade eenmaal hebt geproefd, wil je geen kip-kerriesalade uit de supermarkt meer. Echt waar! Ik heb voor een wat slankere versie gekozen en heb yofresh gebruikt. Je kunt natuurlijk ook mayonaise gebruiken of Griekse yoghurt, of een combi van beiden. Over een week is het Vaderdag, misschien kun je je vader, man of opa verrassen met deze salade. Voor op brood of bij de borrel op een toastje.
Ingrediënten Kip-kerriesalade
ca. 400 gram
- 200 gram kipfilet
- 100 gram ananas
- 4 eetlepels yofresh
- 1 kippenbouillonblokje
- 1½ eetlepel bieslook, fijn gesneden of geknipt
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- snufje chilipoeder
- 1 theelepel citroensap
- 500 ml water
- peper en zout
Werkwijze
- Kook de kipfilet in 500 ml water met het kippenbouillonblokje in 3 kwartier gaar.
- Laat de kipfilet afkoelen en trek hem dan met 2 vorken uit elkaar (pulled chicken).
- Snijd ondertussen de ananas in kleine stukjes en dep ze even droog met wat keukenpapier.
- Doe de kip in een schaaltje en voeg dan de yofresh, de bieslook, de kerrie- en paprikapoeder en het citroensap toe en roer goed door elkaar. Als de kip-kerriesalade nog te droog is, voeg dan nog wat yofresh toe. Het moet wel lekker smeuïg zijn.
- Breng vervolgens op smaak met peper en zout en een snufje chilipoeder (pas op, niet teveel).
- Garneer met wat bieslook en klaar is je kip-kerriesalade. Geniet ervan!
Tips
- Je kunt deze kip-kerriesalade eventueel al een dag van te voren klaar maken.
- In plaats van ananas zou je ook perzik, appel of mandarijn kunnen toevoegen.
- Deze salade is in een afgesloten bakje zeker 3-4 dagen te bewaren in de koelkast.

Lekker hoor
Zekers